Επανεμφάνιση Μπανιώτη στο Ευρωπαϊκό του Λιλ με άτυπο ρόλο «αρχηγού» στην Εθνική

 

Την επανεμφάνισή του στους στίβους θα κάνει αυτό το Σάββατο ο Κώστας Μπανιώτης. Ο θρακιώτης πρωταθλητής έμινε για περίπου τέσσερις μήνες εκτός αγώνων μετά τον τραυματισμό που του στοίχισε την συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου του Βελιγραδίου.

Ο Κομοτηναίος είναι ένας από τους αθλητές στους οποίους βασίζει πολλά η Εθνική για την παραμονή της  στην Σούπερ Λίγκα, καθώς ξέρει καλά τις ιδιαιτερότητες του αγώνα, είναι ο Κώστας Μπανώτης.

Συμμετέχει σε Μπρούνο Τζάουλι, όπως λεγόταν παλιότερα το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εθνικών Ομάδων, από το 2007, οπότε συμπληρώνει δέκα χρόνια από την πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση, το 2007 στο Μόναχο, για αυτό και επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ ανέφερε στο ρεπορτάζ της ότι «έχει τον άτυπο ρόλο του αρχηγού».

Ο έμπειρος θρακιώτης άλτης θα κάνει τον πρώτου του αγώνα μετά τον τραυματισμό του χειμώνα και το χειρουργείο, με στόχο να δώσει πολύτιμους βαθμούς και να ξεκινήσει δυνατά τη σεζόν.

“Το σημαντικό είναι πως δεν πονάω. Ακόμη δεν είμαι απόλυτα έτοιμος, όμως, θα κάνω το καλύτερο δυνατό, προκειμένου να βοηθήσω την ομάδα. Θεωρώ πως αρχές Ιουλίου θα είμαι στο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο”, είπε ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου ενόψει της συμμετοχής του στον αγώνα, το απόγευμα του Σαββάτου στο Λιλ.