Αναβρασμός στις τάξεις των θρακιωτών παικτών περιμένοντας προτάσεις για να στελεχώσουν τον Πανθρακικό

 

Οι φήμες που κυκλοφόρησαν στις αρχές της εβδομάδας για απόφαση των διοικούντων του ΑΠΣ Πανθρακικός να κατέβει η ομάδα κανονικά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, έχει προκαλέσει αναβρασμό και στις τάξεις των ποδοσφαιριστών της Ροδόπης.

Οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν την περασμένη σεζόν στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης βλέπουν μια χρυσή ευκαιρία να ανοίγεται μπροστά τους για να ανέβουν και αυτοί κατηγορία, καθώς με τρεις ομάδες η Ροδόπη στη Γ’ Εθνική, γίνεται αντιληπτό ότι θα υπάρξει χώρος για αρκετούς να προβιβαστούν από το τοπικό σε εθνικό ή έστω περιφερειακό πρωτάθλημα.

Ήδη οι δύο Δόξες, αυτή των Προσκυνητών και εκείνη του Νέου Σιδηροχωρίου, κάνουν τις κινήσεις τους. Ωστόσο η προοπτική που διαφαίνεται να κατέβει και ο Πανθρακικός οδηγεί σε αναβρασμό τους παίκτες, καθώς κάτι τέτοιο και με δεδομένο ότι μιλάμε για ομάδα που θα χτιστεί από το μηδέν, θα ανοίξουν αυτόματα περί τις 25 θέσεις στο ρόστερ της ιστορικής ομάδας.

Για τους κομοτηναίους και γενικά ροδοπίτες ποδοσφαιριστές που μεγάλωσαν έχοντας ψηλά στην καρδιά τους τον Πανθρακικό, αυτή η κίνηση θα αποτελέσει χρυσή ευκαιρία να φορέσουν τη φανέλα του και να τον υπηρετήσουν. Η φωτογραφία προέρχεται από τον τελικό του κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης ανάμεσα σε ΠΑΟΚ Κοσμίου και Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου, όπου υπήρχαν παίκτες που εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να στελεχώσουν και τον νέο Πανθρακικό.

Μπροστά σε αυτήν την προοπτική, τοπ ονόματα του τοπικού ποδοσφαίρου καθυστερούν να απαντήσουν στις προτάσεις που έχουν για ανανεώσεις ή μετακινήσεις, όταν οι προτάσεις αυτές προέρχονται από ομάδες του τοπικού πρωταθλήματος της ΕΠΣ Θράκης ή ξεκαθαρίζουν στις όποιες προφορικές συζητήσεις τους ότι η όποια συμφωνία τελεί υπό την αίρεση ότι δεν θα προκύψει ενδιαφέρον από ομάδα ανώτερης κατηγορίας, με το βλέμμα και την αναφορά να έχει σαφώς σχέση με τον Πανθρακικό.

Βέβαια, το ζήτημα είναι ότι μετά την διαρροή της είδησης για απόφαση καθόδου του Πανθρακικού στη Γ’ Εθνική, καμία διαρροή δεν έγινε για την περίφημη συνάντηση των παραγόντων του συλλόγου με αρχές, επιχειρηματίες και κόσμο που τυχόν θα κληθεί να βοηθήσει τη νέα προσπάθεια. Και εννοείται ότι η όποια κάθοδος του Πανθρακικού στη Γ΄Εθνική τελεί υπό αυτήν την αίρεση, ότι αφενός θα το θελήσει η διοίκηση του Ερασιτέχνη, αφετέρου θα κάνει τις κατάλληλες προσπάθειες για να το πετύχει…