Κυπελλούχος Έβρου μετά από 37 χρόνια η ΑΕ Διδυμοτείχου, άφησε τρίτη σερί χρονιά χωρίς κούπα την Ένωση Άνθειας Αριστείνου

 

Σε έναν εντυπωσιακό τελικό ανάμεσα στην Ένωσης Άνθειας Αρίστεινου και την ΑΕ Διδυμοτείχου, έναν τελικό που είχε τρομερό ρυθμό και πολλές φάσεις, με την μπάλα να πηγαίνει συνεχώς «πάνω-κάτω», το Διδυμότειχο με το γκολ του Γιάννη Γωνιάδη στο 74′ κατάφερε να φτάσει στην δεύτερη κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου στην ιστορία της.

Αυτή είναι η δεύτερη κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου για την ΑΕ Διδυμοτείχου, με την προηγούμενη «κούπα» να έχει κατακτηθεί το μακρινό 1980, δηλαδή 37 χρόνια πριν, ενώ από την άλλη πλευρά η Ένωση Ανθείας Αρίστεινου, έμεινε για τρίτη φορά φιναλίστ, αφού και στους τρεις τελικούς που έχει αγωνιστεί δεν κατάφερε να κατακτήσει ποτέ το τρόπαιο.

Στα του αγώνα τώρα, το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να πει κανείς πως ήταν μοιρασμένο, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν αμφότερες από δύο ουσιαστικές τελικές, που απείλησαν με αξιώσεις τους τερμτοφύλακες, με το 0-0 όμως να διατηρείται και τις ομάδες να αποσύρονται στα αποδυτήρια με το ισόπαλο σκορ. Στην επανάληψη, ο ρυθμός αρχικά ήταν πιο αργός, αλλά όσο περνούσε η ώρα οι ομάδες πίεζαν πιο ψηλά, μέχρι που φτάσαμε στο 74ο λεπτό, οπότε και η ΑΕΔ πήρε το προβάδισμα στο σκορ με το τέρμα του Γιάννη Γωνιάδη και από εκεί και έπειτα το παιχνίδι πήρε φωτιά.

Πρώτη φάση του αγώνα αυτή του 10ου λεπτού, όταν ο Ευφραιμίδης έπιασε ένα καλό σουτ, αλλά είδε το οριζόντιο δοκάρι να του λέει «όχι». Στη συνέχεια, ήταν η σειρά του Καλέτσιου στο 27′ να απειλήσει την εστία του Κυριακίδη, όμως η προβολή του έφυγε για λίγο άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Γιαννόπουλος έπιασε μια κεφαλιά, που ήταν όμως αδύναμη και είδε τον Μπαμπλή να μπλοκάρει εύκολα. Στο 39′ το Διδυμότειχο απείλησε και πάλι με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παντελίδη, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, έγινε μια φάση διαρκείας, αφού αρχικά το Διδυμότειχο ζητά πέναλτι στην ανατροπή του Αγγελακάκη, από τον Μπαμπλή, με την Ένωση να φεύγει στην κόντρα επίθεση, αλλά τον Καπανίκα να καθυστερεί πολύ και να χάνει τρομερή ευκαιρία για το 1-0.

Στην επανάληψη, οι ομάδες χρειάστηκαν λίγο χρόνο για να βρουν και πάλι το ρυθμό τους, αλλά μετά τις πρώτες αλλαγές των προπονητών, πίεσαν αμφότερες πιο ψηλά, κυνηγώντας το γκολ. Η ομάδα, ωστόσο που κατάφερε να το πετύχει ήταν η ΑΕ Διδυμοτείχου, όταν στο 74ο λεπτό ο Ιντζές εκτέλεσε ένα φάουλ με σέντρα, με τον Γιάννη Γωνιάδη να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο και με προβολή να κάνει το 0-1! Το Διδυμότειχο βρήκε μομέντουμ και λίγα λεπτά αργότερα έφτασε κοντά και στο 0-2, με την κεφαλιά του Αγγελακάκη, που όμως έφυγε άουτ. Η Ένωση Ανθείας Αρίστεινου, προσπάθησε να αντιδράσει στα υπολειπόμενα λεπτά, αλλά δεν τα κατάφερε ούτε στο 86ο λεπτό με την κεφαλιά του Δουρουγενίδης, ούτε και στο 89′ με μια φάση διαρκείας στα καρέ του Κυριακίδη, και τελικά γνώρισε την ήττα, και έμεινε και πάλι με την πικρία, αφού για τρίτη φορά έφτασε στον τελικό, αλλά δεν κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο.

ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ(Αναστασιάδης): Κυριακίδης, Θάνος, Παντελίδης, Τζανετάκος, Άχπας, Αγγελακάκης, Πετρόπουλος Κ. (58′ Μαμρακισβίλι), Γωνιάδης, Πετρόπουλος Σ., Γιαννόπουλος, Ιντζές (81′ Καβανόζης).

ΈΝΩΣΗ ΑΝΘΕΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΝΟΥ (Φλώρος): Μπαμπλής, Δουμπουλάκης, Δορουγιδένης, Τσαπάνης, Λίτσιος, Καλέτσιος (79′ Καβατζικιώτης), Καπανίκας (65′ Τερζής), Μαλτέζος, Πατσιώρας, Ευφραιμίδης (79′ Καρασερίδης), Μαρασλής.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ 40ο ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ…