Super League: Χάνει από τον… Νέστο ο Λεβαδειακός όποτε ανεβαίνει στην Θράκη για να αντιμετωπίσει την Ξάνθη

 

Ανεβαίνει στην Ξάνθη για 16η φορά ο Λεβαδειακός, στα πλαίσια της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, ώστε να αντιμετωπίσει τους Θρακιώτες σε ένα ματς φωτιά και για τις δύο ομάδες, όμως η προϊστορία δείχνει ότι ο Λεβαδειακός χάνει με το που περνάει… τον Νέστο, αφού δεν έχει ούτε μια νίκη σε όσε φορές έχει αναμετρηθεί με την Ξάνθη στην Θράκη.

Κάτι παραπάνω από θετική είναι η προϊστορία της Ξάνθης όποτε υποδέχεται τον Λεβαδειακό, με τους Θρακιώτες να μετρούν 13 νίκες και δύο ισοπαλίες στις 15 συνολικά συναντήσεις των δύο ομάδων στην Ξάνθη. Συνολικά ανεξαρτήτου έδρας η ομάδα της Θράκης έχει αντιμετωπίσει 31 φορές τον Λεβαδειακό μετρώντας 17 νίκες, 6 ισοπαλίες και 8 ήττες – όλες στην Λιβαδειά, με τα γκολ συνολικά να είναι 43-35.

Σε ότι αφορά το πρωτάθλημα η ομάδα της Θράκης σε σύνολο 15 συναντήσεων με τον Λεβαδειακό για το πρωτάθλημα στην Ξάνθη μετρά 13 νίκες και μόλις δύο ισοπαλίες, με την μία να είναι στις 19 Μαρτίου του 2016 και την άλλη στις 10 Δεκεμβρίου του 2011 με τον Βασιλείου να ανοίγει το σκορ για τους Βοιωτούς και τον Μαρκόφσκι να ισοφαρίζει για την Ξάνθη.

Πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στην Ξάνθη ήταν στις 10 Απριλίου του 1990 με την Ξάνθη να κερδίζει με 2-0. Γενικότερα  η Ξάνθη όποτε υποδέχεται τον Λεβαδειακό «σεληνιάζεται» με μεγάλες εμφανίσεις και ευρείες νίκες όπως τις τεσσάρες το 2008 (Γκρζέλακ, Πένκο, Ρτζίνσκι, Τζωρτζιόπουλος), το 2009 με χατ τρικ του Λίμπορ Ντόσεκ και ένα του Παππά, και την περσινή χρονιά οπού η Ξάνθη με δύο γκολ του πρώτου της σκόρερ Εστέμπαν Σολάρι και από ένα των Μαρίν και Σολτάνι διέλυσε με 4-1 τον Λεβαδειακό που απλά μείωσε τότε με τον Γεωργίου. Για να δούμε, θα συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα, αυτή η μακροχρόνια παράδοση μεταξύ της Ξάθης και Λεβαδειακού, που θέλει τους Θρακιώτες να μην έχουν γνωρίσει ποτέ την ήττα στην έδρας τους;