Παρουσία του νέου αντιδημάρχου Αθλητισμού της Αλεξανδρούπολης στον πικρό αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Μπεσίκτας

 

Αν και η Μπεσίκτας αγωνιζόταν παραπάνω από ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες, κατάφερε να πάρει μια δυσκολότερη από ό,τι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα πρόκριση απέναντι στον Ολυμπιακό, που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα και ηττήθηκε με 4-1 από την Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη.

Την αναμέτρηση παρακολούθησε από τις εξέδρες της Vodafone Arena, παρέα με φίλους του από τον Έβρο που συνταξίδεψαν μαζί του στην Πόλη, και ο νέος αντιδήμαρχος Αθλητισμού της Αλεξανδρούπολης Γιάννης Βαταμίδης, που ποτέ άλλωστε δεν έκρυψε τα ερυθρόλευκα συναισθήματά του. Και αυτό παρά την θεωρητικά «απαγόρευση» μετακίνησης οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού στην Τουρκία όπως και οπαδών της Μπεσίκτας πριν μια εβδομάδα στο Καραϊσκάκη.

Άλλωστε ο Ολυμπιακός δικαιούνταν 60 προσκλήσεις, όπως και οι πρωταθλητές Τουρκίας πριν μία εβδομάδα στο Φάληρο. Μία από αυτές κατέληξε στον αντιδήμαρχο Αλεξανδρούπολης και λίγους καλούς του φίλους από την Αλεξανδρούπολη, τους οποίους βλέπετε πάνω δεξιά στην φωτογραφία που αλιεύσαμε από την InTime, ενώ οι υπόλοιπες προσκλήσεις της ελληνικής ομάδας στην πλειοψηφία τους πήγαν σε οπαδούς από την Αθήνα και τον Πειραιά αλλά και κάποιους ομογενείς που μένουν μόνιμα στην Πόλη καθώς και ορισμένους που ήρθαν για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση από την… Γερμανία.

O ίδιος ο Γιάννης Βαταμίδης ανέβασε πριν την έναρξη της αναμέτρησης στη σελίδα του στο facebook και δυο φωτογραφίες αλλά και ένα βίντεο μέσα από το γήπεδο, ωστόσο δεν έφερε γούρι στην ομάδα του. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου πίσω στο σκορ με 2-0. Στο 10′ ο Φορτούνης έχασε την μπάλα, ο Ταλίκα έβγαλε τη σέντρα και ο Αμπουμπακάρ αφύλαχτος μέσα στην καρδιά της περιοχής, έκανε με κεφαλιά το 1-0. Και στο 22′ ο Μπάμπελ κινήθηκε έξω από την περιοχή και με δυνατό σουτ διπλασίασε τα τέρματα των Τούρκων.  Τα πράγματα είχαν πάρει άσχημη τροπή για την ελληνική ομάδα, που έδειχνε χαμένη μέσα στο εντυπωσιακό γήπεδο της Μπεσίκτας.

Όμως στο 31′ ο Σισοκό μπήκε από αριστερά, έβγαλε τη σέντρα και ο Ελιουνούσι με γυριστό σουτ μείωσε σε 2-1.  Αυτό το γκολ λειτούργησε σαν ξυπνητήρι για τους «ερυθρόλευκους», που με κεντρικό μοχλό τον Καμπιάσο, άρχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι και να κλείνουν την τουρκική ομάδα στο μισό γήπεδο. Και ήρθε και μια ανότητη ενέργεια του Αμπουμπακάρ, να κάνει ακόμη δυσκολότερα τα πράγματα για τους γηπεδούχους. Στο 39′ ο Αφρικανός επιθετικός έριξε κουτουλιά στον Ρέτσο εκτός φάσης, οι βοηθοί του διαιτητή τον ενημέρωσαν αμέσως και ο Όλιβερ του έδειξε την κόκκινη κάρτα.

Στο β’ ημίχρονο και με παίκτη λιγότερο, η Μπεσίκτας προτίμησε να γυρίσει πίσω και υπήρχαν στιγμές που σου έδινε την εντύπωση ότι ροκανίζει τον χρόνο. Όμως η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την υπεροχή της και όταν στο 67′ αποχώρησε ο Καμπιάσο, φάνηκε ότι έχασε τη δύναμή της. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στο 75′ ο Μπάμπελ βρέθηκε στην άκρη της περιοχής και σούταρε διαγώνια, η μπάλα πέρασε κάτω από τα χέρια του Λεάλι και ουσιαστικά αυτό το γκολ έδωσε τέλος στην υπόθεση πρόκριση. Στο 84′ ο νεοεισελθών Τοσούν πέτυχε με πλασέ και το τέταρτο γκολ και έτσι η «παράσταση» έλαβε τέλος.

Στην φάση των «16» του Europa League σταμάτησε η πορεία του ΑΠΟΕΛ. Η ήττα στη Λευκωσία από την Άντερλεχτ αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς οι Βέλγοι επικράτησαν και στις Βρυξέλλες με το ίδιο σκορ (1-0) και προκρίθηκαν στους προημιτελικούς της διοργάνωσης. Αποκλεισμό-έκπληξη είχαμε στο «Ολίμπικο», αφού η Λυών  μπορεί να ηττήθηκε 1-2 από τη Ρόμα, αλλά ήταν αυτή που θα συνεχίσει στη διοργάνωση μετά το 4-2 του πρώτου αγώνα στη Γαλλία.  Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στους αγώνες ρεβάνς της φάσης των «32»:

Μπεσίκτας (Τουρκία) – Ολυμπιακός (Ελλάδα)              4-1
Σκόρερ: 10΄ Αμπουμπακάρ, 22΄ Μπάμπελ, 75΄ Μπάμπελ, 84΄ Τοσούν – 31΄ Ελιουνούσι
Α΄ αγ. 1-1: Προκρίθηκε η Μπεσίκτας με συνολικό σκορ    5-2

Γκενκ (Βέλγιο) – Γάνδη (Βέλγιο)                        1-1
Σκόρερ: 20΄ Καστάν – 84΄ Βεστρέτ
Α΄ αγ. 5-2: Προκρίθηκε η Γκενκ με συνολικό σκορ        6-3

Κράσνονταρ (Ρωσία) – Θέλτα (Ισπανία)                   0-2
Σκόρερ: 52΄ Μάλο, 80΄ Ασπας
Α΄ αγ. 1-2: Προκρίθηκε η Θέλτα με συνολικό σκορ        4-1

Αντερλεχτ (Βέλγιο) – ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)                    1-0
Σκόρερ: 65΄ Ατσεαμπόνγκ
Α΄ αγ. 1-0: Προκρίθηκε η Άντερλεχτ με συνολικό σκορ    2-0

Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία) – Ροστόφ (Ρωσία)                1-0
Σκόρερ: 71΄ Μάτα
Α΄ αγ. 1-1: Προκρίθηκε η Μάντσεστερ Γ.με συνολικό σκορ 2-1

Αγιαξ (Ολλανδία) – Κοπεγχάγη (Δανία)                   2-0
Σκόρερ: 23΄ Τραορέ, 45΄+3 πεν. Ντόλμπεργκ
Α΄ αγ. 1-2: Προκρίθηκε ο Άγιαξ με συνολικό σκορ        3-2

Γκλάντμπαχ (Γερμανία) – Σάλκε (Γερμανία)               2-2
Σκόρερ: 26΄ Κρίστενσεν, 45΄+2 Νταχούντ – 55΄ Γκορέτσκα, 68΄πεν. Μπενταλέμπ)
Α΄ αγ. 1-1: Προκρίθηκε η Σάλκε με συνολικό σκορ        3-3

Ρόμα (Ιταλία) – Λιόν (Γαλλία)                          2-1
Σκόρερ: 17΄ Στρότμαν, 60΄αυτ. Τουσάρ  – 16΄ Ντιακαμπί
Α΄ αγ. 2-4: Προκρίθηκε η Λιόν με συνολικό σκορ         5-4