Γ’ Εθνική: Οι δυο αποβολές και η άσπρη βούλα έφεραν την (άδικη) ήττα στην Πτολεμαΐδα για την Δόξα Προσκυνητών

 

Οι αποβολές των Σιδηρόπουλου και Περτσά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ήταν αυτές που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Εορδαϊκού στο παιχνίδι της Δόξας Προσκυνητών στην Πτολεμαΐδα, όπου αναμετρήθηκαν οι δυο τελευταίες στην βαθμολογία ομάδες του α’ ομίλου της Γ’ Εθνικής (μετά την ΑΕ Ποντίων Βατολάκκου που ήδη έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα).

Η ομάδα του Γιάννη Πουρλιάγκα κλήθηκε να διαχειριστεί για ένα ημίχρονο ένα αριθμητικό μειονέκτημα δύο παικτών και τηρουμένων των αναλογιών τα πήγε πολύ καλά, αφού έβαλε δύσκολα στον Εορδαϊκό, κατάφερε να σκοράρει με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κεϊτά και σε κάθε περίπτωση παραμένει στην βαθμολογία, έστω πλέον και οριακά, πάνω από τον αντίπαλό του.

Παρά το γεγονός ότι η υπόθεση υποβιβασμός έχει κριθεί και δεν υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον, π αγώνας αποδείχθηκε ιδιαίτερα σκληρός, με δυο παίκτες των γηπεδούχων μάλιστα να κληρονομούν σοβαρούς τραυματισμούς και να μεταφέρονται στο νοσοκομείο, όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης της Πτολεμαΐδας. Όμως τραυματισμούς αποκόμισαν και παίκτης του συλλόγου της Ροδόπης, όχι τόσο σοβαρούς ωστόσο.

Μια ανατροπή του Βλαδίκα από τον Σιδηρόπουλο, την ώρα που έβγαινε μόνος απέναντι στον Περτσά, είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί από τον διαιτητή η εσχάτη των ποινών και μάλιστα να κοκκινίζει τον Σιδηρόπουλο, που πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Ο Ιωαννίδης νίκησε τον Περτσά (φωτό από το μπλογκ «ματιές στα σπορ») και άνοιξε το σκορ και λίγο αργότερα ο τερματοφύλακας της Δόξας Προσκυνητών είδε και αυτός την κόκκινη κάρτα του διαιτητή, αφήνοντας την ομάδα του με εννέα.

Ο Αγγελόπουλος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να κάτσει κάτω από τα γκολποστ, ο Κλης βγήκε σε μια εμφανή διάθεση του Πουρλιάγκα να διαφυλάξει ό,τι σώζεται, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην ανάπαυλα με το σκορ να μένει στο 1-0 αλλά στο εικοσάλεπτο από την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Εορδαϊκός σκόραρε για δεύτερη φορά με τον Καλογιαννίδη και κλείδωσε τη νίκη.

Παρόλα αυτά, έστω και με δυο παίκτες λιγότερους, ο Κεϊτά κατάφερε με προσωπική ενέργεια να μπει στην περιοχή, να ανατραπεί και να κερδίσει το πέναλτι που ο ίδιος μετουσίωσε σε γκολ. Μάλιστα, είχε και δυο ευκαιρίες να πετύχει και άλλο γκολ, και πάλι με τον Κεϊτά.

Πλέον η Δόξα Προσκυνητών στρέφει την προσοχή της στο ματς της άλλη εβδομάδας με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Διαιτητής ήταν ο Κατής από την Φλώρινα με βοηθούς τους Δράγο Φλώρινας και Μωυσιάδη Γρεβενών.

ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ: Χρυσοστομίδης, Χαραλαμπίδης, Τσοκαταρίδης, Λιάμης, Σεκουλίδης, Μπαλίτσας Καλογιαννίδης (80’ Λιάπτσης), Τσακανίκας, Γκελοσάνι, Ιωαννίδης (84’ Πιστόλας), Βλαδίκας (46’  Μάγγος).
ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ: Πέρτσας, Σιδηρόπουλος, Κελεσίδης, Καραγιαννίδης (75’ Καμζέλας), Λέφης, Τρίχας, Δημητριάδης, Κλης (45’ Αγγελόπουλος), Κεϊτά, Κατσαρός (90’ Ιωαννίδης), Βάσκος.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 19ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ