Τα 13 «τσεκούρια» στην ιστορία της Α’ Εθνικής που κάνουν το τάκλιν του Λισγάρα να μοιάζει με… χάδι (+video)

 

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει… «τσεκούρια» και «τσεκούρια» από τα ελληνικά γήπεδα. Γεωργάτος, Ανατολάκης, Καλιτζάκης, Σέμος, Καστίγιο, Ζε Ελίας και… Ντιέ είναι μόνο κάποιοι από τα πιο γνωστά στην «πιάτσα», που κάνουν το (σκληρό είναι αλήθεια) μαρκάρισμα του Λισγάρα την περασμένη Κυριακή να μοιάζει… χάδι.

Όλοι μας όταν ήμασταν παιδιά έχουμε παίξει κάποτε μπάλα στην αλάνα της γειτονιάς μας, στην αυλή του του σχολείου ή οπουδήποτε αλλού βρίσκαμε χώρο Από αυτούς του αγώνες καθιερώθηκε ένα… αρχαίο ρητό στο ποδόσφαιρο, το οποίο μερικές φορές υιοθετούν πλέον ακόμα και επαγγελματίες προπονητές ή παίκτες, εκούσια ή ακούσια: έβγαινε η αντίπαλη ομάδα στην αντεπίθεση και φώναζε ο τερματοφύλακας σου «Τον έχεις!! Ή την μπάλα ή τον παίκτη! Φάτον!!», έτρεχες εσύ ο αμυντικός, και γενικά όποιος ήταν σε θέση να πιάσει τον αντίπαλο, και τον τσάκιζες.

Πόσες φορές το έχετε κάνει; Πόσες ακόμα φορές κοντέψατε να μαλώσετε ακόμα και με κολλητούς σας φίλους, για μια τέτοια ενέργεια, απλώς και μόνο πάνω στην ένταση και το πάθος της στιγμής; Ναι το τάκλιν του Λισγάρα ήταν πολύ απρόσεκτο, όμως από την αντίδραση του και μόνο φάνηκε πως δεν ήταν αυτός ο σκοπός του.

Έχουν υπάρξει όμως και πολλά ακόμα παρόμοια και χειρότερα τάκλιν, από διάφορα και γνωστά σε όλους «τσεκούρια» ανα την Ελλάδα, όλα αυτά τα χρόνια στην Α’ Εθνική. Το ThrakiSportS διάβασε στο menshouse και σας μεταφέρει μια λίστα με τα κορυφαία κατά την εκτίμηση του συντάκτη της ιστοσελίδας τσακούρια στην ιστορία της Α’ Εθνικής, στην οποία μάλιστα συμπεριλαμβάνεται και ένας παλιός γνώριμος της Ξάνθης, ο Σέρζ Ντιέ. Ένα ξεχωριστό 13άρι και ένας Θρακιώτης που πρωταγωνιστεί, ως… θύμα, στο Νο1 της λίστας.

Πάμε να ξεκινήσουμε την αντίστροφη μέτρηση:

 

Νο13) Ζε Ελίας (Γιάννης Οκκάς)

Γνωστός για τις δολοφονικές τάσεις του σε ένα μεγάλο πλήθος από τα τάκλιν του, εμείς σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε ένα από αυτά, με θύμα του τον Γιάννη Οκκά. Θέλετε να το πείτε «ψαλίδι»; Θέλετε «τσεκούρι»; Τα σχόλια δικά σας…

 

Νο12) Γιάννης Παπαδόπουλος

Ποιος Λισγάρας; Ο Γιάννης Παπαδόπουλος όχι μόνο βρήκε τον αντίπαλο του σε ένα από τα χειρότερα σημεία για έναν ποδοσφαιριστή (που είναι μάλιστα και παίκτης της Ξάνθης), αλλά φάνηκε σαν να μπερδεύει το πόδι του αντιπάλου του με.. σπιρτόξυλο!!

 

11) Νέρι Καστίγιο

Άκουσε και ξαναάκουσε την Άλκηστη Πρωτοψάλτη σε ένα από τα καλύτερα τραγούδια της, μπήκε στο κλίμα, και όποιον Άγγελο βρήκε μπροστά του… τον πήρε παραμάζωμα..! Θύμα του; Ο Άγγελος Μπασινάς.

 

10) Βίκτορ Βιτόλο

Τάκλιν «Για πού το ’βαλες εσύ;» από τον Ισπανό παίκτη του Άρη, ο οποίος σε μια «καταδίωξη» του Βιερίνια άκουσε κάποιον να τραγουδά «Μπαμ και κάτω» και είπε να το κάνει πράξη.

 

Νο9) Σερζ Ντιε

Στράικ πέτυχε ο Σέρζ Ντιέ! Όσο ήταν στον Ηρακλή έκανε ένα από τα λεγόμενα ιπτάμενα τάκλιν, αφού με βουτιά στην ουσία βρήκε τον Γκαρσία που τότε έπαιζε στον Άρη

 

Νο8) Τάσος Λαγός

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού μας χαρίζει την απόλυτη ερμηνεία του όρου «Τον σήκωσε», έχοντας ως συνεργάτη του στο εγχείρημα το δόλιο τον Μαντιμπανγκά.

 

Νο7) Τάσος Μητρόπουλος

Ο «Ράμπο» στο πρώτο παιχνίδι του Αποστολάκη αφότου μεταπήδησε στον Παναθηναϊκό, φροντίζει να ντυθεί «Ρόκυ» και ξαπλώνει τον άλλοτε συμπαίκτη του στο χορτάρινο καναβάτσο.

 

Νο6) Γιώργος Γεωργιάδης

Πριν γίνει προπονητής, ήταν και παίκτης. Ο Γ.Χ. κάνει ένα φάουλ στον Καράμπελα από αυτά που «επισύρουν» ένα, διαφορετικού τύπου, «Γ.Χ.». Ακριβώς: η δεύτερη λέξη του ακρωνυμίου είναι «Χριστό».

 

Νο5) Γιάννης Καλιτζάκης

Ο «Νίντζα» αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα πόδια του, ξεδιπλώνοντας όλο του το ποδοσφαιρικό ταλέντο στους αστραγάλους του Τζιοβάνι.

 

Νο4) Λάζαρος Σέμος

Κι επειδή ο Τζιοβάνι την είχε γλιτώσει φθηνά από τον Καλιτζάκη, ήρθε ο παίχτης του Ηρακλή 19 μέρες μετά να του σπάσει το πόδι, μ’ ένα τάκλιν που δε γίνεται ούτε στο football που παίζουν οι Νεοζηλανδοί- αυτό χωρίς τα προστατευτικά, με τους φαφούτηδες παίχτες

 

 

3) Ρόναλντ Βάργκας

Πάμε και σε κάτι πιο πρόσφατο. Δεδομένης της βροχής σ’ εκείνο το ματς, ο πρωταγωνιστής της βίαιης «Λίμνης των Κύκνων». Φήμες θέλουν όποτε αλλάζει ο καιρός να πονάει ακόμα ο τίμιος Χόρχε Μοντέιρο.

 

2) Γιώργος Ανατολάκης

Ή, αλλιώς, ο «απόλυτος». Ο αμυντικός του Ολυμπιακού σε μια κίνηση που χρόνια αργότερα θα έπαιρνε το όνομά του, εδώ με θύμα τον Δημήτρη Παπαδόπουλο.

 

 

Νο1) Γρηγόρης Γεωργάτος

Τάκλιν βγαλμένο από το Mortal Kombat- “Finish him” άκουσε ο Γρηγόρης και λίγο έλειψε να κάνει Fatality στον Ντέμη Νικολαΐδη.