Θρακιώτικο μετάλλιο στο 25ο Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ελληνορωμαϊκής Πάλης στο Ζάγκρεμπ

 

Με μετάλλιο επέστρεψε στην Ξάνθη η αποστολή της Ολυμπιακής Φλόγας Ξάνθης από το 25ο Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ελληνορωμαϊκής Πάλης Παίδων και Παμπαίδων που πραγματοποιήθηκε στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Ο Βλαδίμηρος Γεωργιάδης της Ολυμπιακής Φλόγας Ξάνθης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 47 κιλών Παιδών, όπου συμμετείχαν συνολικά 10 αθλητές.

Μετάλλια κατέκτησαν και ο Λευτέρης Χαριτίδης του Αρχελάου Κατερίνης  και Δημήτρης Τσομπανούδης του Π.Σ. Ευκαρπίας, χρυσό και αργυρό στα 73 και 76 κιλά παμπαίδων αντίστοιχα.

Το μετάλλιο άγγιξε και ο δεύτερος Ξανθιώτης που μετείχε στην διοργάνωση. Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξανδρος Μπατζακίδης κατέλαβε την 5η θέση στα 42 κιλά Παμπαίδων, όπου συμμετείχαν 16 αθλητές, χάνοντας στον μικρό τελικό την ευκαιρία για το χάλκινο.

Στην διοργάνωση που φιλοξενήθηκε νωρίτερα στον μήνα, συμμετείχαν 240 αθλητές από 11 χώρες (Ελλάδα, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ιταλία, Μολδαβία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία,  Σλοβακία, Σλοβενία και φυσικά η διοργανώτρια Κροατία). Από την χώρα μας έλαβαν μέρος οκτώ άτομα, ανάμεσά τους και τα δυο παιδιά της Ολυμπιακής Φλόγας Ξάνθης.