Στα χνάρια της Μουγουρούθα η Παρασκευούδη! Η Ισπανίδα το Ρολάν Γκαρός, η Κομοτηναία 2η στο Bitola Open!!!

Μπορεί σε διεθνές επίπεδο να ξεχωρίζει η επικράτηση της Ισπανίδας Γκαρμπίνιε Μουγουρούθα επί της Σερένα Γουίλιαμς στον μεγάλο τελικό του Ρολάν Γκαρός, όμως τελικό σε διεθνές τουρνουά τένις είχαμε και για μια θρακιώτισσα πρωταθλήτρια το Σάββατο (4/6).

Ο λόγος για την Αναστασία Παρασκευούδη που κατέλαβε τη δεύτερη θέση του Bitola Open U14, τουρνουά της 3ης κατηγορίας U14 της Tennis Europe που διεξήχθη στο Μοναστήρι των Σκοπίων, καθώς ηττήθηκε στον τελικό της διοργάνωσης από την Γιάννα Ογκνιάνοφσκα της ΠΓΔΜ.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και η Μουγουρούθα, που ήταν μέχρι τώρα Νο4 στον κόσμο και πλέον ανεβαίνει στο Νο2, είχε χάσει πέρυσι από την Γουίλιαμς στον τελικό του Γουίμπλεντον αλλά ήρθε φέτος η μεγάλη επιβράβευση.

Έτσι θα γίνει και με την Κομοτηναία τενίστρια, εφόσον συνεχίσει να δουλεύει με την ίδια όρεξη. Η Παρασκευούδη ολοκλήρωσε τη φανταστική της εβδομάδα στο Bitola Open με μια πρόκριση και συμμετοχή σε τελικό και τη δεύτερη θέση στο ταμπλό των κοριτσιών U14 της διοργάνωσης της Tennis Europe.

Στον τελικό, που έγινε το πρωί του Σαββάτου, η 13χρονη θρακιώτισσα πρωταθλήτρια ηττήθηκε με 6-2, 6-1 από την Σκοπιανή Ογκνιάνοφσκα, Νο. 2 στο ταμπλό και Νο. 120 στα 14άρια της Tennis Europe.

Η Αναστασία, η οποία ήταν στο Νο3 του ταμπλό και βρίσκεται στο Νο236 στην κατάταξη των κοριτσιών U14 της ΕΤΑ, πέτυχε 4 νίκες χωρίς να χάσει σετ, στην πορεία της μέχρι τον τελικό.

Στον 2ο γύρο, όπου πέρασε με bye, επιβλήθηκε της Σκοπιανής Γιοβάνα Μποζίνοφσκα με 6-0, 6-0. Στον 3ο γύρο κέρδισε την Βρετανίδα Ντέισι Τσαπμαν (No. 13 ταμπλό), με 6-0, 6-1. Στα προημιτελικά απέκλεισε την Ιταλίδα Λούνα Ούρσο (No. 7 ταμπλό), με 6-3, 6-2 ενώ στα ημιτελικά κέρδισε τη Βουλγάρα Ανίτα Ιβάνοβα, No. 5 του ταμπλό, με 6-4, 6-1.