Σκέψεις αναβολής της τελευταίας αγωνιστικής των μπαράζ λόγω του Region’s Cup!!!

Σοβαρό πρόβλημα για την διεξαγωγή της έκτης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος των πρωταθλητριών ΕΠΣ για την άνοδο στην Γ’ Εθνική δημιουργείται αναφορικά με τον Α’ Όμιλο που μετέχουν οι ομάδες της Θράκης, καθώς πέντε παίκτες του πρωτοπόρου μέχρι στιγμής σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα Ορφέα Ξάνθης δεν θα μπορούν να αγωνιστούν.

Ο λόγος για τους Γιάννη Καραγκιόζη, Βασίλη Καραγκιόζη, Λάζαρο Μαυρόπουλο, Τουγιάλ Μουμίνογλου και Χακή Τζαμπάζ. Ο λόγος είναι ότι οι συγκεκριμένοι παίκτες θα βρίσκονται εκείνην την ημέρα στο Σαν Μαρίνο, ακολουθώντας την αποστολή της πρωταθλήτριας Ελλάδος ΕΠΣ Ξάνθης για τους αγώνες που θα δώσει για την ευρωπαϊκή αυτή διοργάνωση.

Οι Γιάννης Καραγκιόζης και Λάζαρος Μαυρόπουλος μετείχαν εξ αρχής στην ομάδα του Region’s Cup, που κατέκτησε πριν τρεις εβδομάδες στην Κατερίνη τον φετινό τίτλο. Οι Βασίλης Καραγκιόζης και Τουγιάλ Μουμίνογλου κλήθηκαν εσπευσμένα να συμπληρώσουν την αποστολή της Μεικτής Ομάδας της ΕΠΣ Ξάνθης, μετά το απαγορευτικό της UEFA σε 10 παίκτες με το αιτιολογικό ότι είχαν πάρει μεταγραφή την προηγούμενη διετία.

Ένας από αυτούς που έφτασαν την ομάδα στην κατάκτηση του τροπαίου αλλά δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη είναι και ο Χακή Τζαμπάζ, ο οποίος ωστόσο εκδήλωσε το ενδιαφέρον να ταξιδέψει μαζί με την υπόλοιπη ομάδα στο Σαν Μαρίνο και να ενισχύει την προσπάθειά της από την εξέδρα. Όλοι τους είναι παίκτες και του Ορφέα Ξάνθης και πρωταγωνιστούν στην προσπάθεια της ομάδας για άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Όπως είναι γνωστό, η αποστολή της ΕΠΣ Ξάνθης θα αναχωρήσει για το Σαν Μαρίνο σε μια εβδομάδα (την Πέμπτη 2 Μαΐου) και θα βρεθεί εκεί μέχρι τις 8 του μηνός, δίνοντας τρεις αγώνες σε διάστημα έξι ημερών. Βάσει όμως του προγράμματος της ΕΠΟ, την Κυριακή 5 Ιουνίου πρέπει να διεξαχθεί και η τελευταία αγωνιστική των μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική, στην οποία ο Ορφέας Ξάνθης θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ηρακλή Καβάλας.

Γίνεται αντιληπτό ότι οι πέντε παίκτες του Ορφέα που έχουν κληθεί στην Μεικτή Ομάδα της ΕΠΣ Ξάνθης για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή διοργάνωση του Region’s Cup δεν θα μπορούν να λάβουν μέρος στον αγώνα. Είναι ωστόσο αυτονόητο ότι όταν μιλάμε για ευρωπαϊκή διοργάνωση και εθνική προσπάθεια, θα πρέπει όλοι να δείξουν κατανόηση και ο αγώνας του Ορφέα Ξάνθης να αναβληθεί.

Επειδή όμως δεν γίνεται να αναβληθεί ο ένας αγώνας, να γίνει ο άλλος και να γνωρίζουν εκ των προτέρων ποιο αποτέλεσμα τους συμφέρει οι αντίπαλοι, η λογική λέει ότι θα πρέπει να αναβληθεί και η αναμέτρηση ΑΕ Διδυμοτείχου – Δόξας Προσκυνητών ώστε στο σύνολό της η τελευταία αγωνιστική να διεξαχθεί σε άλλη ημερομηνία, κατά πάσα πιθανότητα μια εβδομάδα μετά.

Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, ήδη έχουν γίνει παρασκηνιακές κινήσεις και οι πληροφορίες του ThrakiSportS αναφέρουν ότι εφόσον υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον για τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής, αυτονόητα οι αγώνες αυτής θα αναβληθούν σε συμφωνία όλων των ομάδων και όλων των Ενώσεων και φυσικά της ΕΠΟ, που είναι και η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.