Μπελάδες για πασίγνωστο αθλητικό παράγοντα! Τον έψαχναν στην υπηρεσία του σε Δήμο της Θράκης αλλά ήταν… άφαντος

Σε μπελάδες φαίνεται να έχει μπει για τα καλά πολύ γνωστός όχι μόνο στην Θράκη αλλά σε ολόκληρη την χώρα αθλητικός παράγοντας,. Επισήμως εμφανιζόταν αποσπασμένος σε Δήμο του γεωγραφικού μας διαμερίσματος, αλλά όπως αποδείχθηκε, ήταν άφαντος στην υπηρεσία του, παρόλο που όλο αυτό το διάστημα λαμβάνει κανονικά μισθό δημοσίου υπαλλήλου, από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων.

Υπηρεσία εσωτερικών ελέγχων έφτασε σύμφωνα με πληροφορίες μετά από καταγγελία και ήλεγξε αιφνιδιαστικά τον θρακιώτικο Δήμο για να επιβεβαιώσει την παρουσία ή μάλλον την απουσία υπαλλήλου του οργανισμού Άθλησης του συγκεκριμένου Δήμου. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος, που είναι πολύ «γνωστός στους αθλητικούς κύκλους», σύμφωνα με την καταγγελία αν και είναι αποσπασμένος εκεί, δεν πατάει το πόδι του στην υπηρεσία!

tolmi-page-00001-0024
H πρώτη και η τελευταία σελίδα του επίμαχου φύλλου της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Τόλμη της Θράκης»

«Αφού παίξανε όλοι μαζί το παιχνίδι πού είναι ο υπάλληλος -μήπως είναι εδώ , μήπως πήγε παραπέρα-  και αφού δεν τον γνώριζαν καν οι συνάδελφοί του που υποτίθεται ότι εργάζονται στο ίδιο γραφείο, σύμφωνα με πληροφορίες ο κλήρος έπεσε στο Δήμαρχο που έπρεπε να βγάλει το φίδι από την τρύπα», επισημαίνει η εβδομαδιαία εφημερίδα «Τόλμη της Θράκης» που αποκαλύπτει το θέμα στην παρασκηνιακή στήλη της τελευταίας της σελίδας «Τολμηρά».

Ο δήμαρχος «προσπάθησε να μπαλώσει τα αμπάλωτα και  αφού  κάλεσαν και  τηλεφωνικά τον υπάλληλο “φάντασμα” του τμήματος αθλητισμού να έρθει στον δήμο, δυστυχώς το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό», προσθέτει το δημοσίευμα. Όμως δεν φτάνει που οι συνάδελφοί του στον Δήμο εμφανίστηκαν να μην γνωρίζουν ότι δούλευε εκεί ο γνωστός αθλητικός παράγοντας, είχαμε και το… αντίστροφο και άκρως επιβαρυντικό για τον ίδιο αποτέλεσμα.

Ο υπάλληλος που κλήθηκε εσπευσμένα εκεί δεν γνώριζε ούτε τα ονόματα των συναδέλφων του, με τους οποίους υποτίθεται ότι εργάζονται καθημερινά στο ίδιο γραφείο, αλλά φυσικά ούτε τον χώρο που (υποτίθεται ότι) δουλεύει εκεί επί καθημερινής βάσεως και πληρώνεται για αυτό από το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου, μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει.

tolmi-page-00024b«Το αποτέλεσμα ήταν να επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες και φυσικά να κινηθεί η νομότυπη διαδικασία», υποστηρίζει η «Τόλμη της Θράκης», θέτοντας το εύλογο ερώτημα «πως είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν οι ιθύνοντες ότι έχουν υπάλληλο  που ενώ πληρώνεται κανονικά από την υπηρεσία του, δεν εμφανίζεται στον χώρο εργασίας του; Και για ποιο λόγο να τον καλύπτουν, εάν φυσικά το γνώριζαν…».

Το ζήτημα πάντως δεν δείχνει να αφορά μόνο τον συγκεκριμένο υπάλληλο – φάντασμα και τους προϊσταμένους του, που κινδυνεύουν επίσης να βρουν τον μπελά τους, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, και άλλους τοπικούς δημόσιους φορείς που στην προσπάθεια των ιθυνόντων του Δήμου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, κλήθηκαν να «βοηθήσουν» στην προσπάθεια «συγκάλυψης», με κίνδυνο να βρεθούν και αυτοί μπλεγμένοι.

Βλέπετε, είναι και αυτή η ρημάδα η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους «θεσμούς» που δεν πηγαίνει και τόσο καλά και που επιτάσσει τέτοιου είδους φαινόμενα «αργομισθιών» στον δημόσιο τομέα να καταπολεμούνται, ώστε να πεισθούν και οι δανειστές αλλά και ο απλός κόσμος που βλέπει τα εισοδήματά του να συρρικνώνονται ότι πράγματι «υπάρχει ελπίδα» και «έχουν νόημα οι θυσίες του».