Super League: Με Θρακιώτικο τέρμα η νίκη των Παίδων του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη (+photos)

Χάρη σε τέρμα του Εβρίτη Στέφανου Βαρσαμίδη η πρωτοπόρος ομάδα του ΠΑΟΚ κέρδισε με 1-2 την δεύτερη της βαθμολογίας Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια στο ντέρμπι των Κ15 του πρωταθλήματος της Super League, με τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν το ματς με παίκτη λιγότερο.

Η ομάδα της Ξάνθης μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε μόλις στο 4′  να ανοίξει το σκορ με μακρινό σουτ του Κοντάκη που εκμεταλλεύτηκε λάθος έξοδο του Ταλιχμανίδη και έστειλε την μπάλα στην αφύλαχτη εστία των φιλοξενούμενων. Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στο γήπεδο απείλησαν με μακρινά σουτ των Πουρναρά στο 9′  και Βαρσαμίδη στο 17′ που δεν βρήκαν στόχο, για να φτάσουμε στο 19′ με τον Βρακά να πιάνει το μακρινό σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της Ξανθιώτικης ομάδας για την ισοφάριση.

Στο 30′ ο πρώην ποδοσφαιριστής των Καππαδόκων Αλεξανδρούπολης θα κάνει εξαιρετική ατομική προσπάθεια θα μπει στην περιοχή της άμυνας των Παίδων της Ξάνθης και με διαγώνιο σουτ θα δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. Η ομάδα της Ξάνθης προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσια πριν την λήξη του πρώτου μέρους ωστόσο τα δύο σουτ του Τσιλιγγίρη σε 34′ και 35′ δεν βρήκαν στόχο.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά απείλησαν στο 45′ με τον Βουτσά προσπάθεια που ανέκοψε ο Καλαϊτζής, όπως και με τους ίδιους πρωταγωνιστές στο 48′ ο Καλαϊτζής νίκησε στο τετ-α-τετ των Βουτσά. Στο 63′ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν εκ νέου με την κεφαλιά του Μουτζούρη μετά απο κόρνερ να περνά ελάχιστα δίπλα απο το δοκάρι του Καλαϊτζή.

Στο 68′ η ομάδα του ΠΑΟΚ έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Βουτσά, με τους Ξανθιώτες να ανεβάζουν την πίεση τους να ψάχνουν το γκολ της ισοφάρισης τόσο με τον Κοντάκη όσο με προσπάθειες των Κιούπι και Λυκίδη χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα, μάλιστα ένα λεπτό πριν την λήξη οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν με τον Θυμιάνη να βλέπει την δεύτερη κίτρινη του διαιτητή με τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν το ματς με παίκτη λιγότερο.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μιχάλης Ελευθεράκης με βοηθούς τους Αγγελακόπουλο και Βαμβακίδη. Το παρών στο ματς έδωσαν και οι δύο τεχνικοί διευθυντές των δύο ομάδων απο πλευράς γηπεδούχων ο Γιάννης Παπαδημητρίου όπως και σύσσωμο το τεχνικό τιμ των τμημάτων Υποδομής της Θρακιώτικης ΠΑΕ, ενώ την αναμέτρηση παρακολούθησε και ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Φράνκ Άρνεσεν.

SKODA ΞΑΝΘΗ (Θ. Καραγιαννίδης): Καλαϊτζής, Ποδαράς, Λεωντσάκος, Θυμιάνης, Κριεζής(55′ Παπαδόπουλος), Σπυριδωνίδης, Γκατζόγιας(69′ Λυκίδης), Γραβάς(73′ Γλεντίδης), Κοντάκης, Τσιλιγγίρης(66′ Κιούπι), Γκασιμπαγιαζίδης

ΠΑΟΚ (Αλ. Αλεξιάδης): Ταλιχμανίδης, Ταχάτος, Πουρναράς(58′ Ξιφιλίνος), Βουτσάς, Μπούμπας(41′ Κόνιος), Μαχαιρίδης, Μουτζούρης, Βρακάς, Γεωργιάδης(41′ Θεοδωρίδης), Γκουτζιουρίδης(41′ Μπαταλάμας Α.), Βαρσαμίδης(73′ Καλφούτζος)