Αποκάλυψη: Παραμένει πρόεδρος στον Εθνικό ο Βουκουρεσλής, τρεις μήνες μετά την παραίτησή του

Ήταν μέσα Ιουλίου και συγκεκριμένα στις 13 του μηνός όταν ο εκλεγμένος από την γενική συνέλευση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης πρόεδρος του Μουσικογυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου Μανώλης Βουκουρεσλής άφηνε στα κρύα του λουτρού τους πάντες, υποβάλλοντας σε μια κρίσιμη περίοδο για τον σύλλογο την παραίτησή του.

Μάλιστα, αν και αυτή δεν είχε γίνει αποδεκτή από τα άλλα μέλη του ΔΣ, ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ότι η απόφαση είναι ειλημμένη, αμετάκλητη και μη αναστρέψιμη, προκαλώντας αντιδράσεις ακόμα και μέσα στο ίδιο το ΔΣ που τον κατηγόρησαν ότι ως καπετάνιος έπρεπε να αφήσει τελευταίος το καράβι και διευκρίνιζαν ότι οι παραιτήσεις δεν γίνονται στα ραδιόφωνα και το facebook.

tzimasvoukoureslisΟ ίδιος είχε ισχυριστεί ότι με την παραίτησή του ήθελε να επέλθει ανανέωση στην διοίκηση και έτσι, τον σύλλογο ελλείψει άλλου ανέλαβε να τρέχει ο πρώτος αντιπρόεδρός του Γρηγόρης Καραπιπέρης, ο οποίος ωστόσο είναι μεγαλύτερος σε ηλικία από τον Βουκουρεσλή και επίσης πολλά χρόνια παράγοντας στην ομάδα. Ουσιαστικά η τελευταία απόφαση Βουκουρεσλή ήταν να επιβάλει την δικής του επιλογής νέα διοίκηση στο ΤΑΑ Εθνικός, αν και η προηγούμενη ήταν επίσης δικής του επιλογής (στην φωτογραφία δεξιά με τον Γιάννη Τζίμα, με τον οποίον μέχρι πριν μερικούς μήνες συνδιοικούσαν ουσιαστικά στον σύλλογο).

Τρεις μήνες μετά από εκείνη την «εν ψυχρώ» ανακοίνωση, λοιπόν, όποιος ανατρέξει στην επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και αναζητήσει την ανάρτηση με το διοικητικό του συμβούλιο, θα διαπιστώσει  ότι ο Μανόλης Βουκουρεσλής παραμένει πρόεδρος. Μπορεί να έχει παραιτηθεί, μπορεί με επιδεικτικό τρόπο το καλοκαίρι να αρνήθηκε να ασκήσει τα προεδρικά του καθήκοντα, για τα οποία εξελέγη με θητεία μέχρι και τον Μάιο του 2016, αλλά σύμφωνα με τον επίσημο Εθνικό είναι ακόμα πρόεδρος.

ethnikos-dioikisi-voukoureslisΜάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι η ιστοσελίδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ανανεώνεται σχεδόν καθημερινά, ενώ ακόμα και η συγκεκριμένη ανάρτηση με το εν ενεργεία διοικητικό συμβούλιο του ΜΓΣ Εθνικός που αναφέρει ως πρόεδρο τον Μανόλη Βουκουρεσλή έχει ανανεωθεί στις 8 Αυγούστου του 2015, περιλαμβάνοντας τις αλλαγές που αφορούσαν την ανάληψη της προεδρίας του ΤΑΑ από τον Γιώργο Γεωργιάδη στην θέση του Γιάννη Τζίμα αλλά και κυρίως αυτήν του εφόρου ποδοσφαίρου, όπου στην θέση του Παναγιώτη Βαλσαμίδη βρέθηκε ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Ωστόσο ο «διορισμός» του τελευταίου έγινε δεδομένα σχεδόν έναν μήνα μετά την παραίτηση Βουκουρεσλή, η οποία είχε αφήσει ένα κενό εξουσίας που παραλίγο να τινάξει στον αέρα το οικοδόμημα του ποδοσφαιρικού Εθνικού, οπότε το γεγονός ότι εξακολουθεί να αναγράφεται ως πρόεδρος ενώ έχουν περαστεί οι άλλες αλλαγές που έχουν γίνει μεταγενέστερα στο ΔΣ του Εθνικού, δείχνει προφανώς ότι η δική του παραίτηση δεν έγινε δεκτή, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, από το υπόλοιπο Διοικητικό Συμβούλιο του ΜΓΣ Εθνικός. Κανείς δεν ξέρει επισήμως αν έχει γίνει δεκτή μέχρι σήμερα.

Βάσει της ιστοσελίδας του Εθνικού, προφανώς η παραίτηση δεν έχει γίνει δεκτή, αφού αφενός εξακολουθεί να ορίζεται ως πρόεδρος ο Βουκουρεσλής (έστω και αν δεν ασκεί καθήκοντα), αφετέρου ουδέποτε δημοσιοποιήθηκε ένα δελτίο Τύπου από τον ΜΓΣ Εθνικός για την παραίτηση του προέδρου του, όπως θα περίμενε κανείς. Ωστόσο στα τέλη Σεπτέμβρη, στο επίσημο πρόγραμμα που διανεμήθηκε αναφορικά με το 1ο Συνέδριο του Εθνικού, αναφέρθηκε ως πρόεδρος, που άνοιξε και τις εργασίες του, ο Γρηγόρης Καραπιπέρης, που σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Εθνικού αποτελεί πρώτο αντιπρόεδρο.

 width=Μάλιστα, σε εκείνο το Συνέδριο ο Βουκουρεσλής αντί να εμφανιστεί στο πάνελ ως οικοδεσπότης έμεινε στις πίσω σειρές του ακροατηρίου μαζί με τους… δημοσιογράφους, ενθυμούμενος την άλλη ιδιότητα που προσπάθησε να ασκήσει με όχι και πολύ μεγάλη επιτυχία, καθώς ουσιαστικά αναγκάστηκε να μεταβιβάσει ή και να… κλείσει (πχ το www.thrakinews.gr) τα διαδικτυακά μέσα που είχε δημιουργήσει υπό το βάρος χρεών που είχε δημιουργήσει σε σειρά δημοσιογράφων και εργαζομένων στον χώρο των τοπικών ΜΜΕ με τους οποίους είχε συνεργαστεί σε Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρο και Αθήνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThrakiSportS, αν και η παραίτησή του δεν είχε γίνει σε πρώτη φάση αποδεκτή, λέγεται ότι έγινε με τον ερχομό του φθινοπώρου, με την επισήμανση και την υποσημείωση όμως ότι θα φέρει ακέραιη την ευθύνη για τυχόν ζημίες που θα προκύψουν στον σύλλογο από την περίοδο της διοίκησής του, καθώς είναι αλήθεια ότι επί δικής του διοίκησης παρατηρήθηκαν φαινόμενα αντίστοιχα με αυτά που είχαν παρατηρηθεί στις δημοσιογραφικές επιχειρήσεις του, με χαρακτηριστικότερα τα χρέη στους (εργαζόμενους) παίκτες που κατέβηκαν μέχρι και σε απεργία (βέβαια άλλος είχε την διοίκηση του συγκεκριμένου τμήματος, αλλά δεν παύει ο πρόεδρος του ΜΓΣ να ασκεί πάντοτε την υψηλή εποπτεία).

voukoureslis-tzimas-georgiadisΟι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει πλέον ληφθεί απόφαση και επίσημα ο Γρηγόρης Καραπιπέρης να ασκήσει την προεδρία του συλλόγου και να οδηγήσει τον Εθνικό στις εκλογές του Μαΐου, όπου όλοι ελπίζουν ότι δεν θα βγουν μαχαίρια και δεν θα έχουμε καταστάσεις σαν και αυτές που ζει αυτήν την περίοδο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ωστόσο μέχρι τότε, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι ο Βουκουρεσλής εξακολουθεί να κινεί τα νήματα στον σύλλογο, όπως ουσιαστικά απέδειξε και η κοινή εμφάνισή του στην πρεμιέρα του ποδοσφαιρικού Εθνικού στο «Φώτης Κοσμάς» παρέα με τον νυν πρόεδρο του ΤΑΑ Γιώργο Γεωργιάδη και τον τέως πρόεδρο Γιάννη Τζίμα.

Σε κάθε πάντως περίπτωση, ακόμα και σήμερα, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, ο Μανώλης Βουκουρεσλής σύμφωνα με την επίσημη σελίδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο ίντερνετ εμφανίζεται ως πρόεδρος του Διοικητικού του Συμβουλίου, έστω και αν (κατά δήλωσή του) παραιτήθηκε περίπου 100 μέρες πριν…