Στην κορυφή του ιατρικού τιμ των Εθνικών Ομάδων και μάλιστα αφιλοκερδώς ο κορυφαίος Θρακιώτης επιστήμονας Γιώργος Γκοδόλιας!!!

Συνεργασία με έναν εκ τους κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες, τον Ξανθιώτη γιατρό Γιώργο Γκοδόλια, ξεκίνησε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, που συμφώνησε με τον Θρακιώτη επιστήμονα  να αναλάβει χρέη επικεφαλής όλων των ιατρικών τιμ των Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου, και μάλιστα αφιλοκερδώς!

Ο εξαίρετος γιατρός και καθηγητής αποτελεί επιλογή του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Γκιρτζίκη, μια και γνωρίζονται πολλά χρόνια και τους συνδέει αδερφική φιλία. Αυτή η φιλία ήταν και ο λόγος που ένας τόσο σημαντικός επιστήμονας, καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης που έχει διατελέσει και πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, ο οποίος συνεργάζεται με σπουδαία Γερμανικά κλαμπ, όχι απλά αποδέχτηκε την πρόταση του φίλου του Γιώργου Γκιρτζίκη αλλά ζήτησε να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα χωρίς καμία οικονομική απολαβή!!!

Με την εμπειρία που έχει, ο Γιώργος Γκοδόλιας φαίνεται πως είναι η καλύτερη λύση για την Εθνική Ομάδα μετά το… γενικό ξήλωμα και την ολική ανοικοδόμηση που θα επιδιωχθεί από την διοίκηση της ΕΠΟ, ενώ από την πλευρά του ο Ξανθιώτης πρόεδρος της Ομοσπονδίας φέρεται επίσης από την πλευρά του να είναι ενθουσιασμένος που ο φίλος του δέχθηκε να αναλάβει την πρόκληση των υποχρεώσεων της Εθνικής Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Γκοδόλιας δεν θα είναι υπεύθυνος μόνο για την Εθνική Ανδρών αλλά για όλες τις Εθνικές Ομάδες. Μάλιστα, όπως πληροφορείται το ThrakiSportS, το πιο πιθανό είναι την “πρεμιέρα” του να την κάνει στο παιχνίδι της Εθνικής Ομάδας με την Φινλανδία στις 4 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, όπου θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει και να έχει μια πρώτη επαφή με όλα τα μέλη των ιατρικών τιμ των Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου.

Για όσους δεν γνωρίζουν ποιος είναι ο Γιώργος Γκοδόλιας αξίζει συνοπτικά να αναφέρουμε πως είναι πρόεδρος των ορθοπεδικών γιατρών της Βορείου Γερμανίας και διευθυντής της κορυφαίας ορθοπεδικής κλινικής του νοσοκομείου του Χένρε Βάινε. Το σπουδαιότερο όμως είναι πως ο εξαίρετος αυτός επιστήμονας δεν είναι λίγες οι φορές που έχει προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του σε σοβαρά θέματα, ενώ πάρα πολλές Γερμανικές ομάδες αλλά και γνωστοί ποδοσφαιριστές έχουν απευθυνθεί σε αυτόν για τραυματισμούς τους.

Έχει σπουδάσει στην Ιατρική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ υπήρξε αναπληρωτής καθηγητής και στη συνέχεια καθηγητής στο γνωστικό αντικείμενο της Αθλητιατρικής με έμφαση στους τραυματισμούς και τις παθήσεις του κινητικού συστήματος στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με Διδασκαλία στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Άθληση και Ποιότητα Ζωής» των ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αλλά και διδάσκων του μαθήματος «Λειτουργική Ανατομική».

Πρόσφατα ο Γιώργος Γκοδόλιας γιόρτασε στην γενέτειτά του, στο Κουτσό Ξάνθης, τα 65α γενέθλιά του με πλήθος κορυφαίων προσωπικοτήτων που ήταν προσκεκλημένοι του όχι μόνο από τον ιατρικό και γενικά επιστημονικό και αθλητικό χώρο, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Γιώργος Γκιρτζίκης, αλλά και από τον πολιτικό αλλά και τον καλλιτεχνικό. Θυμηθείτε εκείνο το ρεπορτάζ αλλά και πλούσιο φωτορεπορτάζ από τις επώνυμες παρουσίες με ένα κλικ ΕΔΩ.