Το “δώρο” 800 ευρώ αγνώστου στον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη για τη Γλασκώβη

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης που αγωνίζεται από τη Δευτέρα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης της Γλασκώβης, μιλά για όλους και για όλα όπως και η οικογένειά του σε ένα υπέροχο ρεπορτάζ της Nova.

Ο 17χρονος κολυμβητής με αναπηρία, που τον Απρίλιο κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ. πεταλούδα κατηγορίας S9 (αναπηρία στο άνω άκρο), για το διεθνές μίτινγκ του Βερολίνου, περιγράφει την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία του από την ενασχόληση του με την πισίνα λόγω του προβλήματος μέχρι τα πόντιουμ των νικητών σε διεθνείς διοργανώσεις.

Αναφέρεται στην επικείμενη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης της Γλασκώβης, όπου έχοντας τον τέταρτο καλύτερο χρόνο στα 100μ. πεταλούδα στοχεύει σε μετάλλιο, στην καθημερινότητά του με σχολείο στις Φέρρες και τις προπονήσεις του στο κλειστό κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης (όπως αναφέρει ο Δημοσθένης από τα καλύτερα στην Ελλάδα ), το “δώρο” των 800 ευρώ που του έλειπαν από έναν άγνωστο έλληνα μετανάστη για να παέι Γλασκώβη και τα όνειρά του για πρόκριση στην Ολυμπιαδα του Ρίο στην Βραζιλία.

Στο αφιέρωμα μιλούν ακόμα η μητέρα του Ζέλα Παπαδόπουλου και ο προπονητής του Γιώργος Τυλιγαδάς.

H συνέντευξη του Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη στο Novasports στο  βίντεο που ακολουθεί (ΜΕ ΈΝΑ ΚΛΙΚ  ΕΔΩ).

Το πρόγραμμα του Δημοσθένη Μιχελεντζάκη στη Γλασκώβη:

(Τρίτη 14-7)  100μ. ελεύθερο ώρα Ελλάδος στις 12.50
(Παρασκευή 17-7) 100μ. πεταλούδα ώρα Ελλάδος στις 13.00
(Σάββατο 18-7) 400μ. ελεύθερο ώρα Ελλάδος στις 12.10
(Κυριακή 19-7) 200μ. Μικτή Ατομική ώρα Ελλάδος στις 13.30
Το απόγευμα θα διεξάγονται οι τελικοί των αγωνισμάτων.