Ντοκουμέντο: Όταν αγωνίζονταν στη ΓΕΑ ο Μάριος Γκιούρδας και ο Άκης Σιδηρόπουλος

Την στιγμή που η τύχη της χώρας κρέμεται κυριολεκτικά σε μια κλωστή και όλα τα υπόλοιπα φαντάζουν… μικρές λεπτομέρειες, η ιστορική ομάδα της ΓΕ Αλεξανδρούπολης έχει το βράδυ της Δευτέρας έκτακτη Γενική Συνέλευση για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Πόσοι θυμούνται όμως ότι στην δεύτερη ανδρική ομάδα της πόλης, κάποτε αγωνιζόντουσαν ορισμένα από τα μετέπειτα μεγάλα αστέρια του Εθνικού αλλά και του ελληνικού βόλεϊ; Ο λόγος για τον μετέπειτα και αρχηγό της Εθνικής Ομάδας Μάριο Γκιούρδα και τον ιστορικό ηγέτη πλέον του Εθνικού Άκη Σιδηρόπουλο.

Η φωτογραφία – ντοκουμέντο είναι από την σεζόν 1990-1991, δηλαδή σχεδόν 25 χρόνια πριν. Τον Σιδηρόπουλο τον βλέπετε όρθιο, τέταρτο από αριστερά, με το Νο6 στην φανέλα. Τον Γκιούρδα τον βλέπετε επίσης όρθιο, δεύτερο από δεξιά, με το Νο2 στην φανέλα. Αριστερά εικονίζεται ο αείμνηστος Μιχάλης Παρασκευόπουλος και δεξιά ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΠΕΘΡ Στράτος Μαρασλής.

Αναλυτικά οι εικονιζόμενοι στην ιστορική φωτογραφία μιας από τις κορυφαίες ομάδες της ΓΕΑ. Όρθιοι από αριστερά: Μ. Παρασκευόπουλος, Θ. Κασαμπαλής, Α. Γκόγκος, Α. Σιδηρόπουλος, Α. Τερζής, Ε. Κουσίδης, Μ. Γκιούρδας, Στρ. Μαρασλής. Καθιστοί από αριστερά: Ι. Φαρατσής, Θ. Πατλάκας, Γ. Χρηστουηλίας, Θ. Γκιρτζιμάνης, Κ. Καργούδης, Ι. Γιαουρτάς.