LIVE ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης: Δόξα Προσκυνητών – ΠΑΟ Κοσμίου 2-1 (τελικό αποτέλεσμα)

Μεταδίδει από το Ενωσιακό της ΕΠΣ Θράκης ο Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS την εξέλιξη στον τελικό αγώνα του Κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης ανάμεσα σε Δόξα Προσκυνητών και ΠΑΟΚ Κοσμίου. Ο Δημήτρης Μπακιρτζής βρίσκεται στο Ενωσιακό Γήπεδο “Γιώργος Παπαδριέλλης” του Ραδιοφωνικού Σταθμού Κομοτηνής και μεταδίδει…

Καλησπέρα! Μεγάλος τελικός Κυπέλλου στην ΕΠΣ Θράκης και το ThrakiSportS βρίσκεται στο Ενωσιακό για να καλύψει τον τελικό, παρά την βροχή που πέφτει όλη μέρα στην Κομοτηνή και εμποδίζει έτσι την προσέλευση αρκετών φιλάθλων στο γήπεδο.

Ωρα 17:45  Οι δυο ομάδες έπαιξαν στο ίδιο γήπεδο πριν από μια ακριβώς εβδομάδα για το πρωτάθλημα με τους Προσκυνητές να κερδίζουν εύκολα με 4-0 και ενώ στον πρώτο γύρο μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 2-2. Ωστόσο έχουμε το παράδοξο ότι αυτός δεν είναι ο τρίτος φετινός αγώνας μεταξύ των δυο αντιπάλων αλλά ο… τέταρτος, αφού φέτος έχουν ξανασυναντηθεί για το κύπελλο και μάλιστα για νοκ άουτ αγώνα!!!

Ωρα 17:47  Ήταν στα τέλη Νοέμβρη για την τρίτη φάση του κυπέλλου όταν οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν στο Κόσμιο και οι Προσκυνητές είχαν περάσει νικηφόρα με σκορ 1-2. Ωστόσο εκμεταλλευόμενη ένα παραθυράκι της προκήρυξης που επέτρεπε μία από τις ομάδες που θα αποκλειστούν να αποχωρήσουν, και αφού στάθηκε τυχερή σε αυτήν την κλήρωση (δια χειρός μάλιστα συνεργάτη του ThrakiSportS που την κάλυπτε δημοσιογραφικά), είχαμε το παράδοξο τελικά να περάσουν στην επόμενη φάση και οι δύο ομάδες – και η μοίρα να τα φέρει έτσι ώστε να ξανασυναντηθούν στον… τελικό. Μάλιστα, την παραδοξότητα του να περάσει στην επόμενη φάση ομάδα που είχε αποκλειστεί είχε αναδείξει το ThrakiSportS (θυμηθείτε με ένα κλικ ΕΔΩ).

Ωρα 17:50  Η Δόξα Προσκυνητών πέρασε χωρίς αγώνα τον πρώτο γύρο, όπως και όλες οι ομάδες της Α1 Κατηγορίας. Στον δεύτερο γύρο απέκλεισε εκτός έδρας την ΑΕ Κομοτηνής, κερδίζοντάς την με 2-4. Στον τρίτο γύρο απέκλεισε τον ΠΑΟ Κοσμίου με 2-1 μέσα στο Κόσμιο, έτερον εκάτερον αν τελικά προκρίθηκαν και οι δύο ομάδες. Στα προημιτελικά η Δόξα Προσκυνητών προκρίθηκε με δυο νίκες επί του Ηρακλή Σαπών, 2-0 εκτός και 3-1 εντός. Στα ημιτελικά η Δόξα Προσκυνητών αντιμετώπισε τον Αστέρα Αιγείρου, τον οποίο κέρδισε εντός έδρας με 2-1 ενώ στον επαναληπτικό που έγινε στο Ενωσιακό του Ραδιοφωνικού Σταθμού ξανακέρδισε με 2-0

Ωρα 17:53  Ο ΠΑΟΚ Κοσμίου πέρασε χωρίς αγώνα τον πρώτο γύρο, όπως και όλες οι ομάδες της Α1 Κατηγορίας. Στον δεύτερο γύρο απέκλεισε εκτός έδρας την Δόξα Σώστη, κερδίζοντάς την με σκορ 1-2. Στον τρίτο ύτο ηττήθηκε από την Δόιξα Προσκυνητών εντός έδρας με 1-2 αλλά δεν αποκλείστηκε τελικά, αφού στάθηκε τυχερός στην κλήρωση μεταξύ των αποκλεισμένων ομάδων που έδωσε δεύτερη ευκαιρία. Ετσι πέρασε στα προημιτελικά όπου κέρδισε με 8-0 στον πρώτο αγώνα την Ένωση Αμαξάδων εντός έδρας και 2-3 εκτός. Στα ημιτελικά, τέλος, το Κόσμιο έπαιξε με αντίπαλο την Ελπίδα Σαπών την οποία κέρδισε με 3-2 στο Κόσμιο ενώ στον επαναληπτικό που έγινε στις Σάπες ξανακέρδισε με σκορ 1-2.  

Ωρα 17:56  Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Γιάννης Τοπούζης με βοηθούς τους Δημητριάδη και Μπερμπερ. Το ζέσταμα των δυο ομάδων ολοκληρώθηκε και μπαίνουμε στην τελική ευθεία με μπάντες, βεγγαλικά και λοιπές τιμές, για την επίσημη είσοδο των δυο ομάδων στο γήπεδο.

Ωρα 17:59  Περισσότερα από 100-150 άτομα βρίσκονται ήδη στο γήπεδο παρά τη βροχή και η προσέλευση συνεχίζεται ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα εισιτήρια κοστίζουν μόλις ένα ευρώ και τα έσοδα θα πάνε για φιλάνθρωπικό σκοπό, στον σύλλογο μέριμνας ΑμεΑ “Αγιοι Θεόδωροι”.

Ωρα 18:03  Τώρα γίνεται η επίσημη είσοδος των δύο ομάδων και όλα δείχνουν ότι με μικρή καθυστέρηση πέντε λεπτών θα έχουμε την έναρξη από τον κ. Τοπούζη. Πάμε στις συνθέσεις των δύο ομάδων

Προσκυνητές: Παπαδόπουλος, Ραμαντάνης, Ζουμπιάδης, Δάνταλης, Γεμενετζής, Τρίχας, Ξενάκης Στέργιος, Αλεξάνδρου, Γεωργίου, Τσώνης, Δάσκος

Κόσμιο:  Ξίτσας, Ζαχαρόπουλος, Μόσχος, Ταμάνης, Παναγιώτου, Γιαπρακτσής, Μάστρου, Αθανασίου, Δανίδης, Ταμπασίδης, Ξενάκης Φώτης

Ωρα 18:08  Πάμε για το ξεκίνημα του αγώνα, σχεδόν με δεκάλεπτη καθυστέρηση, αφού ολοκληρώθηκαν τα τελετουργικά

1′  Εναρξη του αγώνα

6′  Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους Προσκυνητές. Ο Τσώνης μπήκε τετατέτ αλλά διώξαν σε κόρνερ οι αμυντικοί.

15′  Συμπληρώνεται το πρώτο τέταρτο, πάνω κάτω η μπάλα χωρίς άλλη σημαντική ευκαιρία πλην της φάσης του έκτου λεπτού

24′  Γκολ για την Δόξα Προσκυνητών. Σκόρερ ο Τσώνης, που βρέθηκε στην περιοχή και εξαπέλυσε το σουτ ανοίγοντας το σκορ. Δόξα Προσκυνητών – ΠΑΟ Κοσμίου 1-0

26′  Μεγάλη ευκαιρία για το Κόσμιο να απαντήσει. Κορνερ εκτέλεσε ο Μαστρου, έπιασε την κεφαλιά ο Δανίδης αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.

27′  Ευκαιρία για τιυς Προσκυνητές, στην αντεπίθεση μετά το δοκάρι ο Δάσκος βγήκε τετατετ με τον Ξίτσα αλλά πλάσαρε άουτ.

30′  Εχει ανάψει πλέον το παιχνίδι στο Ενωσιακό, ιδίως μετά το γκολ.

40′  Χωρίς μεγάλη φάση στα τελευταία λεπτά αλλά με αρκετά γρήγορες εναλλαγές στο παιχνίδι

45+1′ Με ένα λεπτό καθυστέρηση να κρατά ο Γιάννης Τοπούζης, ολοκληρώνεται το πρώτο ημίχρονο. Αποτέλεσμα πρώτου μέρους: Δόξα Προσκυνητών – ΠΑΟ Κοσμίου 1-0.

46′  Εναρξη του δευτέρου ημιχρόνου

53′  Γκολ για την Δόξα Προσκυνητών. Ο Σταύρου με σουτ από κοντά διαμορφώνει το Δόξα Προσκυνητών – ΠΑΟ Κοσμίου  2-0.

68’  Γκολ για τον ΠΑΟ Κοσμίου. Σκόρερ ο Σάκης Δανίδης, μειώνει το σκορ. Δόξα Προσκυνητών – ΠΑΟ Κοσμίου 2-1.

72’  Ευκαιρία για το Κόσμιο. Σεντρα σουτ του Μάστρου, έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας

75′  Ευκαιρία για τους Προσκυνητές με τον Αλεξάνδρου, περνάει όμως ανακμετάλλευτη.

80′  Τελευταία δεκάλεπτο στο παιχνίδι

85′  Πέντε λεπτά από την κατάκτηση του πρώτου κυπέλλου της ιστορία της η Δόξα Προσκυνητών

90+2′  Τέλος του αγώνα. Η Δόξα Προσκυνητών είναι η κυπελλούχος ΕΠΣ Θράκης για την σεζόν 2014-2015.