Από την Ξάνθη κατευθείαν στη Νέα Υόρκη, απολαμβάνει το All Star Game του NBA!!!

Μια εβδομάδα μετά την παρουσία του στην Ξάνθη, όπου συζητήθηκε ο επικείμενος ερχομός της Εθνικής Ομάδας στην Ξάνθη και ρυθμίστηκαν οι λεπτομέρειες του διεθνούς του τουρνουά που θα διεξαχθεί τις παραμονές του Ευρωμπάσκετ στο Αμοιρίδειο, ο Τάκης Τσαγκρώνης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης βρέθηκε στην… Νέα Υόρκη.

Εκεί, με την ευκαιρία της διεξαγωγής του All Star Game και της παρουσίας δύο Ελλήνων σε αυτό, του Κώστα Παπανικολάου και του Γιάννη Αντετοκούμπο που αγωνίστηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στο ρούκι γκέιμ (ο Αντετοκούμπο πήρε μέρος ξημερώματα Κυριακής και στον διαφωνισμό καρφωμάτων χωρίς όμως να προκριθεί στον τελικό), διοργανώθηκε εκδήλωση τιμής στο ελληνικό προξενείο στη Νέα Υόρκη.

 

«Αυτή η πλακέτα είναι το λιγότερο που παίρνω μαζί μου από εδώ. Μόνο χαρά και συγκίνηση μπορώ να νοιώσω για όλη αυτήν την υποδοχή που μου επιφυλάχθηκε», είπε ο Κώστας Παπανικολάου, ο άσος των Χιούστον Ρόκετς, ακφράζοντας τα έντονα συναισθήματά του αμέσως μετά την παραλαβή της τιμητικής πλακέτας από την πρόεδρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού των Σακραμέντο Κινγκς, Ματίνα Κολοκοτρώνη.

«Είναι μια σπάνια ευκαιρία για εμάς να βρισκόμαστε σε έναν χώρο με τόσους πολλούς Έλληνες. Ίσως σε κάποιους να μην φαντάζει σημαντικό, όμως είναι πολύ μεγάλο πράγμα για εμάς να εισπράττουμε αυτήν την αγάπη», συνέχισε ο Κώστας Παπανικολάου.

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ο μόνος από τους τέσσερις Έλληνες καλαθοσφαιριστές που αγωνίζεται στο NBA ο οποίος κατάφερε να δώσει το παρών στο Γενικό Προξενείο. Οι άλλοι τρεις, Κώστας Κουφός, Νικ Καλάθης και Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν δικαιολογημένα απόντες, με τον τελευταίο να απουσιάζει τελικά την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, λόγω της αγωνιστικής προετοιμασίας του για τον διαγωνισμό καρφωμάτων του All Star Game.  

Όμως, οι – επιλεγμένοι – προσκεκλημένοι που έδωσαν το παρών, αποζημιώθηκαν και με το παραπάνω, αφού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά διαχρονικές δόξες του ελληνικού και Παγκοσμίου Μπάσκετ: τον Παναγιώτη Φασούλα, ο οποίος διατελεί σήμερα Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων της ΕΟΚ, τον ομοσπονδιακό τεχνικό Νίκο Κατσικάρη, τον υπεύθυνο Εθνικών Ομάδων Νίκο Φιλίππου αλλά και τον άλλοτε αστέρα του ΠΑΟΚ και των Σακραμέντο Κινγκς Πέτζα Στογιάκοβιτς.

«Θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου “Ελληναρά”. Μόνο… φουστανέλα δεν φοράω! Εννοώ με αυτό, ότι είμαι πολύ περήφανος που είμαι Έλληνας και πιστεύω πολύ στον Έλληνα παίκτη. Θεωρώ ότι ταιριάζει απόλυτα με αυτό που πιστεύουμε όλοι: Ότι ο Έλληνας, σε όποιο σημείο του κόσμου κι αν βρίσκεται και σε όποιον τομέα κι αν απασχολείται, διαπρέπει. Το νοιώθω περισσότερο από την στιγμή που ανέλαβα προπονητής της Εθνικής Μπάσκετ», ανέφερε ο κ. Κατσικάρης.

Εκτός από τους τέσσερις NBAers, η ΕΟΚ βράβευσε, μεταξύ άλλων, και τον γνωστό «Μπάρμπα Γιάννη» του ελληνικού μπάσκετ, τον ομογενή επιχειρηματία Γιάννη Κωστάλα, ο οποίος έχει να επιδείξει γενναιόδωρη και πολύπλευρη προσφορά στο άθλημα, δηλώνοντας παρόν ακόμη και σε δύσκολες εποχές. Μάλιστα, κέρδισε το χειροκρότημα των παρευρισκομένων, όταν απηύθυνε χαιρετισμό και ξετύλιξε μια προς μια τις αναμνήσεις του από τις επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ.  

Επιπλέον, τιμητική πλακέτα έλαβαν ο Γενικός Πρόξενος Ελλάδος, Γιώργος Ηλιόπουλος, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, για την έμφαση που δίνει στα πρωταθλήματα μπάσκετ (την παρέλαβε ο Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου, Σταύρος Παπαγερμανός) και το New Greek TV (την παρέλαβε η Πρόεδρος του Δ.Σ. και παρουσιάστρια της εκδήλωσης Γιάννα Νταρίλη) για την συνεισφορά του στην οργάνωση της εκδήλωσης.

«Για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, θα θυμίσω μια φράση του Νίκου Γκάλη: Αυτή είναι η μεγαλύτερή μας επιτυχία μέχρι την επόμενη», τόνισε ο Παναγιώτης Φασούλας, ο οποίος προανήγγειλε την δημιουργία ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού, ο οποίος θα αποτελέσει «μηχανισμό υποστήριξης» για τους Έλληνες αθλητές των Αμερικανικών Κολλεγίων.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών», μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, Γιώργος Ηλιόπουλος, εκπρόσωποι των συνδέσμων Νέας Υόρκης Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, οι Ελληνοαμερικανοί παρουσιαστές του δικτύου FOX NEWS, Έρνι Ανάστος και Νικόλ Πεταλίδου, το στέλεχος των Μπρούκλιν Νετς, Άμπνερ Νιούφελντ, Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι από την Ελλάδα, την ομογένεια και τις ΗΠΑ.

 

Και φυσικά, ανάμεσα σε όλους αυτούς, ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας ο Τάκης Τσαγκρώνης, λίγες μόλις ημέρες μετά την παρουσία του στην Θράκη και την συζήτηση που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρ. Όσο απίστευτο και αν ακούγεται ένας άνθρωπος να βρίσκεται μια εβδομάδα πριν στα μέρη μας και μια εβδομάδα μετά να παρακολουθεί από κοντά το All Star Game του ΝΒΑ…