Σνόου βόλεϊ από τη νέα χρονιά στο μοναδικό Χιονοδρομικό Κέντρο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης!!!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε προ δεκαημέρου στο Μαίναλο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σνόου Βόλεϊ, το οποίο διοργανώθηκε φέτος για δεύτερη χρονιά. Η μεγάλη είδηση όμως είναι ότι από την επόμενη σεζόν υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να διεξαχθούν αγώνες και στην περιοχή μας.

Την αποκάλυψη έκανε στην Δέλτα Τηλεόραση Θράκης ο υπεύθυνος της διοργάνωσης από την πλευρά της ΕΟΠΕ, που δεν είναι άλλος από τον Αλεξανδρουπολίτη Αλέκο Παρασκευόπουλο, έναν από τους κορυφαίους παγκοσμίως στον χώρο της διοργάνωσης αγώνων μπιτς βόλεϊ, ο οποίος όπως έχει γράψει το ThrakiSportS έχει επαναδραστηριοποιηθεί στην ΕΟΠΕ με την διοίκηση Καραμπέτσου για το μπιτς βόλεϊ και ανέλαβε να τρέξει και το νέο αυτό άθλημα του βόλεϊ στο χιόνι.

Ο Αλέκος Παρασκευόπουλος (γιος του αείμνηστου πρώην προέδρου του Εθνικού Μιχάλη που έχει δώσει το όνομά του στο κλειστό της πρωτεύουσας του Έβρου) μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Γήπεδο» που παρουσιάζουν οι Γιώργος Πανταζίδης και Κοσμάς Πανταζής. Αναφέρθηκε στο νέο αυτό άθλημα, το «snow volleyball» που κερδίζει διαρκώς έδαφος διεθνώς και φιλοδοξεί μάλιστα να ενταχθεί και στο πρόγραμμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, πιθανότατα ακόμα και από το 2022.

Σχολίασε το κλασικό του μότο, ότι όλες οι μορφές του βόλεϊ, είτε το μπιτς στην παραλία είτε τώρα το σνόου στα διάφορα χιονοδρομικά κέντρα, συμβάλουν στην ανάπτυξη του κεντρικού αθλήματος, του βόλεϊ σάλας. Χαρακτήρισε επιτυχημένη την διοργάνωση στο Μαίναλο και σε ερώτημα αν υπάρχει περίπτωση να δούμε μια διοργάνωση και στην περιοχή μας, χαρακτήρισε απαραίτητο να έρθει μια διοργάνωση σνόου βόλεϊ και στην Βόρεια Ελλάδα.

Μάλιστα, ο Αλέκος Παρασκευόπουλος αναρωτήθηκε ανοιχτά ποιο είναι το πιο κοντινό στον Έβρο και γενικότερα την Θράκη χιονοδρομικό κέντρο, για να διαπιστωθεί αυτό του Φαλακρού της Δράμας, μιας περιοχής που επίσης έχει μεγάλη παράδοση στο βόλεϊ. «Επειδή λοιπόν σε αυτές τις εποχές είναι πολύ δύσκολο οικονομικά κυρίως να ξεκινήσουν ομάδες από την Θράκη για να πάνε να αγωνιστούν στην Πελοπόννησο, όπου διεξήχθησαν φέτος οι αγώνες, θα ήταν σωστό από την πλευρά μας να φροντίσουμε να έρθουν οι αγώνες στην Βόρειο Ελλάδα», είπε ο Παρασκευόπουλος.

Από ό,τι φαίνεται, χάρη στην προσπάθεια μεμονωμένων ανθρώπων που έχουν όραμα, όπως ο Παρασκευόπουλος, αυτό που έπρεπε να γίνει κατά προτεραιότητα με πρωτοβουλία και της ΕΣΠΕΘΡ αλλά και των πολιτικών αρχόντων της περιοχής μας, να ξεκινήσει δηλαδή αυτό το νέο άθλημα από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ που όλοι την χαρακτηρίζουν (κυρίως λόγω Έβρου) ως βασική κοιτίδα του βόλεϊ, θα γίνει πραγματικότητα, έστω και με τρία χρόνια καθυστέρηση.

Το ThrakiSportS πάντως το φώναζε από πέρυσι, σχεδόν ακριβώς ένα χρόνο πριν…