Ξανά απών ο Καραπαπάς από την Πειθαρχική της ΕΠΟ για τα γεγονότα της Ξάνθης αλλά δεν δόθηκε νέα αναβολή! Όσα ανέφερε ο δικηγόρος του…

Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς δεν έδωσε το παρών κατά την κλήση του σε απολογία για όσα ανέφερε μετά τον αγωνα της Ξάνθης στα Πηγάδια, περίπου ένα μήνα πριν.

Τις πρώτες δύο φορές ο δικηγόρος του Ολυμπιακού, Ιωάννης Χστζησαββάογλου είχε ζητήσει την αναβολή της υπόθεσης λόγω οξείας οσφυαλγίας, φέροντας και δικαιολογητικά από νοσοκομείο. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, ήθελε ο ίδιος να τοποθετηθεί για τις δηλώσεις που είχε κάνει, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «κρίσιμη».

Ωστόσο ούτε το μεσημέρι της Πέμπτης 28/11 έδωσε το παρών στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ ο αντοπρόεδρος του Ολυμπιακού. Μόνο που αυτή τη φορά δεν ζητήθηκε και τρίτη αναβολή και εκπροσωπήθηκε κανονικά από τον δικηγόρο Ιωάννη Χατζησαββάογλου.

Ο τελευταίος υπέβαλλε ένσταση ακυρότητας της κλήσης λόγω αοριστίας της δίωξης, επικαλούμενος το γεγονός ότι στην πειθαρχική δίωξη καταγράφεται όλη η δήλωση και όχι το κομμάτι της στο οποίο (θεωρητικά) υπάρχει η δυσμενής κρίση, συμπληρώνοντας ότι «απαιτείται η πλήρης καταγραφή των περιστατικών». Παράλληλα, αρνήθηκε να μπει στην ουσία της υπόθεσης, ζητώντας να συνταχθεί νέο κατηγορητήριο από τον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα.

Ωστόσο ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής Ιωάννης Ασπρογέρακας απάντησε ότι η Επιτροπή θα δικάσει την ένσταση με την υπόθεση. «Αν δεν γίνει δεκτή η ένσταση σας, θα μπούμε στην ουσία της υπόθεσης. Το γεγονός ότι εσείς δεν μπαίνετε στην ουσία της υπόθεσης, είναι δική σας υπερασπιστική γραμμή» είπε ο Ασπρογέρακας, αναγκάζοντας τον δικηγόρο να αλλάξει στάση.

«Αν δεν γίνει δεκτή η ένσταση μας, τότε αρνούμαστε τις κατηγορίες. Δεν θεωρούμε ότι έχουν διατυπωθεί δυσμενείς κρίσεις από τον κατηγορούμενο και ζητάμε προθεσμία για υπόμνημα για να σας πούμε τους λόγους που αρνούμαστε τις κατηγορίες», απάντησε ο Χατζησαββάογλου και έλαβε προθεσμία μέχρι την Τρίτη 3/12 στις 12.00 το μεσημέρι για να καταθέσει το υπόμνημα, στο οποίο μοιραία θα μπει και στην ουσία της υπόθεσης για το ενδεχόμενο που θα απορριφθεί η ένταστη.

Υπενθυμίζεται ότι στην ουσία της υπόθεσης, ο Κώστας Καραπαπάς θα πρέπει μεταξύ άλλων να αποδείξει τα λεγόμενά του και για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ξάνθης, καθώς είχε αφήσει σαφείς υπόνοιες ότι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της ομάδας της Θράκης δεν είναι πλέον ο Χρήστος Πανόπουλος αλλά ο Ιβάν Σαββίδης. Ανάλογο ισχυρισμό είχε κάνει και για την ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως επισημαίνει ο Αλέξης Πλατής στο sdna, νωρίτερα, ο Ι. Χατζησαββάογλου επικαλέστηκε δύο αποφάσεις του Αρείου Πάγου και μία γνωμοδότηση από αντιεισαγγελέα από το 2005 για να ενισχύσει τα λεγόμενα του ότι θα πρέπει να υπάρχει διάκριση, για το τι είναι δυσφήμιση και τι όχι. «Φαντάζεστε οι δηλώσεις να ήταν 3, 13, 30 σελίδες, θα ήταν και το κατηγορητήριο τόσες σελίδες» ήταν το παράδειγμα που έφερε αλλά η απάντηση από τον Ιωάννη Ασπρογέρακα ήταν χαρακτηριστική. «Εγώ πάντως, έχω δικάσει και κατηγορητήριο με 15 σελίδες».