Super League: Ντιγκινί, Χαμζά και Σιώπης «διέλυσαν» την Ξάνθη στο «Βικελίδης»

Κανοντας ένα κάκιστο τελευταιο εικοσάλεπτο δεχόμενη πέντε τέρματα απέναντι ωστόσο σε ένα καταιγιστικό Άρη που γιόρτασε την έξοδο του στο Europa League μετά από οκτώ χρόνια, η Ξάνθη ηττήθηκε με 7-2 στο Χαριλάου κλείνοντας με τον χειρότερο τρόπο μια κακή χρονιά που ευτυχώς για αυτλήν δεν είχε άσχημη κατάληξη για την παραμονή της.

Τέσσερα γκολ σημειωσαν Θρακιώτες, δύο γκολ οι Ντιγκινί και από ένα οι Γιουνές απέναντι στην π΄ρωην ομάδα του είχε και δύο ασίστ και Σιώπης με πέναλτι στο 95′.

Η Ξάνθη έκλεισε τη σεζόν με απογοητευτικό τρόπο τερματίζοντας στην 12η θέση με 32 βαθμούς και εξασφαλίζοντας οριακά την παραμονή της, ενω η ομάδα του Σάββα Παντελίδη ολοκλήρωσε με 49 βαθμούς και 15 νίκες, πραγματοποιώντας έναν πολύ καλό δεύτερο γύρο.

Ο Αρης μπήκε δυνατά, είχε διάθεση και με τους ορεξάτους από τα άκρα Γκαρσία και Φετφατζίδη δημιούργησε 2-3 μεγάλες φάσεις για να ανοίξει το σκορ. Λίγο η αστοχία λίγο οι εξαιρετικές επεμβάσεις του Ζίβκοβιτς όμως κράτησαν το μηδέν για τους Ακρίτες.

Μεγαλύτερη όλων το δοκάρι του Ματέο Γκαρσία στο 10’ σε ατομική επέλαση του Αργεντινού, ενώ κοντά στο γκολ έφτασε και ο Φετφατζίδης (9’ σουτ) που γενικότερα ήταν καλός και στα δημιουργικάτου καθήκοντα.

Το σκορ τελικά άνοιξε από την Ξάνθη κόντρα στη ροή του αγώνα, καθώς ο ΑΟΞ κέρδισε πέναλτι όταν ο Μπαριέντος μπήκε στην περιοχή και ανετράπη από τον Ρόουζ που επιχείρησε ένα άτσαλο τάκλιν με τον Κάστρο που ανέλαβε την εσχάτη των ποινών να κάνει το 0-1 στο 15’ «παγώνοντας» προσωρινά το Βικελίδης.

Ο Αρης δεν έχασε διόλου από τη συγκέντρωση και τη συνοχή του, συνέχισε να πιέζει και να παίζει με τη μπάλα κάτω και κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα μέσα σε μόλις έξι λεπτά. Στο 26’ ο Γκαρσία μετά από περίτεχνη ενέργεια μέσα στην περιοχή κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Μπαξεβανίδη σε μια φαση που μάλλον ο παίκτης του Άρη έπεσε στα πόδια του Μπαξε και αναγκασε τον Πανόπουλο να βγάλει μια ανακοίνωση.

Ο κόσμος των κίτρινων… απαίτησε η εκτέλεση να γίνει από τον Σιώπη, προκειμένου ο Ελληνας χαφ να σκοράρει για πρώτη φορά μετά από 168 συμμετοχές όμως ο διεθνής ποδοσφαιριστής δεν τα κατάφερε, αφού σύταρε στο κέντρο της εστίας με τον Ζίφκοβιτς να αποκρούει, ωστόσο ο Γιουνές πήρε το ριμπάουντ και ισοφάρισε με κεφαλιά σε 1-1!

Το Βικελίδης είχε ζεσταθεί και στο 33’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ματίγια, ο Δεληζήσης έδωσε εξαιρετική ασίστ στον Γκαρσία που βγήκε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε ωραία για το 2-1.

Στο β’ μερος ο Ντουρίσκοβιτς που δέχθηκε ωραία πάσα από τον Σιλά, σκόραρε με ωραίο διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή για το 2-2 στο 50’. Ο ΑΟΞ απείλησε ακόμη δυο φορές (Ντουρίσκοβιτς 53’, Ντίρεσταμ 54’), εκμεταλλευόμενοι σε εκείνο το χρονικό σημείο και την προσωρινή απουσία του Ντιγκινί που είχε τραυματιστεί από σύγκρουση με το δοκάρι.

Ο Παντελίδης έκανε διπλή αλλαγή στο 58’ ρίχνοντας στο ματς τους Σόουζα και Μαρτίνες με τον Αρη σταδιακά να ανεβάζει την απόδοση του και τον Αργεντινό να αγγίζει το γκολ στο 61’ μετά από φοβερή ατομική ενέργεια αλλά είχαμε νέα μεγάλη επέμβαση του Ζιφκοβιτς.

Οι γηπεδούχοι πίεζαν και με ακόμη πέντε γκολ, τα τέσσερα εκ των οποίων μέσα σε διάστημα 13 λεπτών έκαναν το 7-2. Στο 69′ ο Ντιγκινί έκανε 1-2 με τον Γιουνές, για να σκοράρει μετά την ασίστ του Τυνήσιου για το 3-2. Στο 73′ ήταν η στιγμή του Κόρχουτ να χριστεί σκόρερ, όταν σε παρόμοιο γκολ με το προηγούμενο, έλαβε την ασίστ και πάλι από τον Γιουνές για το 4-2. Στο 79′ έγινε το 5-2, με τον Ντιγκινί να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και τον Ματίγια να είναι ο δημιουργός αυτή τη φορά. Ο Αρης δεν είχε καμία διάθεση να κατεβάσει «ταχύτητα» και έτσι στο 82′ ο Γκαρσία έκανε το 6-2 μετά από πάσα πάρε βάλε του Γάλλου συμπαίκτη του.

Η βραδιά δεν… μπορούσε να κλείσει χωρίς ο Σιώπης να πετύχει το πρώτο γκολ της καριέρας του. Ο Μπαξεβανίδης στο 95′ υπέπεσε και σε δεύτερο πέναλτι, με τον κόσμο να ζητά και πάλι τον Σιώπη για εκτελεστή. Η επιθυμία των οπαδών εισακούστηκε και πάλι, με τον διεθνή μέσο αυτή τη φορά να στοχεύει σωστά και να διαμορφώνει το 7-2, πανηγυρίζοντας έξαλλα το πρώτο του γκολ!

ΑΡΗΣ (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης (58΄Σόουζα), Κόρχουτ, Δεληζήσης, Ροζ, Σιώπης, Ματίγια, Ματέο, Φετφατζίδης (58΄Μαρτίνες), Γιουνές (75΄Τόνσο), Ντιγκινί.

ΞΑΝΘΗ (Μ. Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντουρίτσκοβιτς, Αλμέιδα, Μπαξεβανίδης, Κάστρο, Μπαριέντος, Κοβάτσεβιτς (84΄Φασίδης), Ντιρεστάμ, Σιλά, Θυμιάνης (64΄Ντε Λούκας), Ουίλιαμ (71΄Καμαρά).