Στο ίδιο μοτίβο η Βιστωνίδα Κοπτερού… αναζητείται αντικαταστάτρια ομάδα!

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

– Και πάλι το ξανάκανε μετά από μόλις τρια χρόνια η Βιστωνίδα Κοπτερού. Την ομάδα που θα αντικαταστήσει την ομάδατου Κοπτερού, η οποία δε θα δηλωσει τελικά συμμετοχή στην Α1 ερασιτεχνική λόγω οικονομικών δυσκολιών, ψάχνουν οι παράγοντες της ΕΠΣ Θράκης, αλλά προ στιγμής κάτι τέτοιο φαίνεται δύσκολο, διότι καμιά δεν έχει παιδικά τμήματα, που είναι απαραίτητη προυπόθεση σύμφωνα με το καταστατικό της Ένωσης

 

Σύμφωνα με το Rodopisports, μετά την αποχώρηση της Βιστωνίδας Κοπτερού από την άνοδο στην Α1 Ερασιτεχνική, μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ομάδα που να θέλει να πάρει το δεύτερο εισιτήριο της Α1. Κι όλα αυτά γίνονται διότι καμία από τις επιλαχούσες ομάδες δεν μπορεί να στηρίξει το κομμάτι της παιδικής ομάδας. Όπως γνωρίζουμε όλοι οποιαδήποτε ομάδα που αγωνίζεται στη μεγάλη ερασιτεχνική κατηγορία επιβάλλεται να έχει και παιδική ομάδα και κατ’ επέκταση να συμμετέχει κανονικά στο παιδικό πρωτάθλημα. Σε διαφορετική περίπτωση μηδενίζεται ο σύλλογος και από εκεί και πέρα τα πράγματα παίρνουν άσχημη πορεία. Γνωρίζουμε ότι όλες οι ομάδες αδυνατούν λόγω οικονομικών να ανταπεξέλθουν στο θεσμό του αντρικού πόσο μάλλον και του παιδικού πρωταθλήματος.

 Από την άλλη βέβαια η αρμόδια αρχή της ΕΠΣ προσπαθεί να αναδείξει το παιδικό πρωτάθλημα, γιατί αποτελεί σαφώς εκκολαπτήριο μελλοντικών ποδοσφαιριστών της περιοχής. Είναι λυπηρό που στο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή δε γνωρίζουμε ποια ομάδα θα συμπληρώσει τη δωδεκάδα στην Α1 Ερασιτεχνική, αλλά ακόμα χειρότερα αισθανόμαστε που δε γνωρίζουμε τελικά από ποιες ομάδες θα αποτελείται το φετινό πρωτάθλημα της Α2.

Ήδη έχει γίνει γνωστό ότι δυο ομάδες της Α2 θα αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα κι αυτό φέρνει ανακατατάξεις στην κατηγορία, καθώς και στις επόμενες. Σχεδόν κάθε χρόνο τέτοια εποχή την τελευταία τριετία επικρατεί αυτή η αναμπουμπούλα και η ανασφάλεια στους συλλόγους που απαρτίζουν την ΕΠΣ Θράκης, αλλα και τις περισσότερες ενώσεις της χώρας. Όλο αυτό πρέπει να ανησυχήσει τους υπευθύνους που θα πρέπει πρώτα να λύσουν το κομμάτι που λέγεται παιδικό πρωτάθλημα και δεύτερον να βρουν μια λύση ώστε οι σύλλογοι του νομού να αποκτήσουν σταθερότητα.