ΕΠΣ Θράκης: Η μάχη της παραμονής για 3 + 2 ομάδες έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε της Α’ κατηγορίας

Μπορεί τα περισσότερα βλέμματα στην Α’ κατηγορία στην Ροδόπη να είναι στραμμένα στην μάχη του τίτλου όπου βέβαια η Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου έχει ένα μεγάλο προβάδισμα 5 και 6 βαθμών αντίστοιχα από Γρατινή και Παγούρια, ωστόσο μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η μάχη της παραμονής όπου μια ομάδα από τις πέντε θα συνοδεύσει ακόμα τον Πόντο Κομοτηνής και τις Ελπίδες Κομοτηνής στην Β’ κατηγορία.

Συγκεκριμένα η Δύναμη Αμαράντων, ο Κομψατος Πολυάνθου, ο Αετός Μίσχου σε πρώτο βαθμό και οι ΠΑΟ Κοσμίου και Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων δευτερευόντος θα παλέψουν για την παραμονή τους για να αποφύγουν την 11η θέση.

Το Κόσμιο εαν υπολογισουμε και το τρίποντο με τις Ελπίδες έχει 27 βαθμούς και δύσκολα θα έχει πρόβλήμα, ενώ και ο Σπάρτακος που έχει τώρα 24 βαθμούς, μόνο εαν αυτοκτονήσει έχοντας και τον Πόντο θα μπλέξει σε περιπέτειες.

Οι υπόλοιποι τρεις εκτός εκπλήξεων θα παλέψουν να αποφύγουν το ένα εισιτήριο με τον Πολύανθο που έχει 20 βαθμούς (υπολογιζεται και το τρίποντο με τις Ελπίδες) βάση προγράμματος να φαίνεται πως έχει περισσότερες πιθανότητες από τους άλλους δυο. Ο Μίσχος με 22 (βαθμούς εαν υπολογίσουμε το τρίποντο με τις Ελπίδες) έχει το δυσκολότερο προγραμμα με ματς με τους τρεις πρωτοπόρους με κομβικά ματς εκτός έδρας με Κόσμιο και Αγ. Θεόδωρους. Τέλος η νεοφώτιστη ομάδα της Δύναμης Αμαράντων θα χρειαστεί μεγάλη δύναμη ώστε να καλύψει την διαφορά από τους ανταγωνιστές της αν και έχει 5 ματς που μπορεί να μαζέψει βαθμούς όπως αυτό με τον Πόντο Κομοτηνής αλλά τον εκτός έδρας τελικό με τον Πολύανθο την προτελευταία αγωνιστική.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΜΑΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ (υπολογίζεται και το τρίποντο με τις Ελπίδες για Κοσμιο, Μίσχο και Πολύανθο)

7.ΠΑΟ ΚΟΣΜΙΟΥ (27 βαθμοί – 5 ΑΓΩΝΕΣ): Γρατινή (εντός), Παγούρια (εκτός), Αγ. Θεόδωροι (εκτός), Μισχος (εντός), Σαπες (εντός)
8.ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ (24 βαθμοί – 5 ΑΓΩΝΕΣ): Παγούρια (εντός), Αμάραντα (εκτός), Κόσμιο (εντός), Πόντος Κομοτηνής (εκτός), Μισχος (εντός), ΡΕΠΟ
9.ΑΕΤΟΣ ΜΙΣΧΟΥ (22 βαθμοί – 5 ΑΓΩΝΕΣ): Ν. Σιδηροχώρι (εντός), Γρατινή (εκτος), Παγούρια (εντός), Κοσμιο (εκτός), Αγ. Θεόδωροι (εκτός)
10.ΚΟΜΨΑΤΟΣ ΠΟΛΥΑΝΘΟΥ (20 βαθμοί – 5 ΑΓΩΝΕΣ): Σάπες (εντός), Θρυλόριο (εντός), Στρυμη (εκτός), Αμαραντα (εντος), Πόντος Κομοτηνής (εκτός)
—————————————————-
11.ΔΥΝΑΜΗ ΑΜΑΡΑΝΤΩΝ (18 βαθμοί – 5 ΑΓΩΝΕΣ): Στρύμη (εντός), Αγ. Θεόδωροι (εντός), Πόντος Κομοτηνής (εκτός), ΡΕΠΟ, Πολύανθος (εκτός), Ν. Σιδηροχωρι (εντός)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (20 ΑΓΩΝΕΣ)
7.ΠΑΟ Κοσμίου 27 (35-37)* **
8.Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων 24 (31-35)
9.Αετός Μίσχου 22 (28-34)* **
10.Κομψάτος Πολυάνθου 20 (21-33)* **
—————————————————-
11.Δύναμη Αμαράντων 18 (39-28)
Οι ομάδες που έχουν κάνει το ρεπό τους στον β’ γύρο
** Οι ομάδες που θα αγωνιστούν και θα πάρουν τρεις βαθμούς με τις Ελπίδες