Πέτρος Μάνταλος «Θα πάμε στο Euro, οι Έλληνες φίλαθλοι χάρηκαν με τις προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ»

Η Εθνική Ελλάδας δίνει το βράδυ της Πέμπτης το κρισιμότερο παιχνίδι της τελευταίας δεκαετίας, υποδεχόμενη το Καζακστάν στην OPAP Arena για τα ημιτελικά των playoffs του EURO 2024.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θέλει να κάνει το πρώτο και αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση μίας μεγάλης διοργάνωσης ύστερα από 10 χρόνια.

Με αφορμή τον do or die αγώνα με τους Καζάκους, ο Πέτρος Μάνταλος μίλησε στο SPORT24 και στο Show Must Go On και έστειλε σύνθημα νίκης. Ο 33χρονος μεσοεπιθετικός, που αποτελεί έναν εκ των πιο έμπειρών παικτών της Εθνικής, εμφανίστηκε βέβαιος για την πρόκριση της γαλανόλευκης στο Euro της Γερμανίας, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, Γκουστάβο Πογέτ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη μεγάλη πρόκριση των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League, ενώ σχολίασε και τη μάχη του ελληνικού πρωταθλήματος.

Για το παιχνίδι με το Καζακστάν: «Η ομάδα είναι μία χαρά, όπως είναι τα τελευταία 2-3 χρόνια. Είχαμε την Κυριακή την πρώτη συγκέντρωση και περιμένουμε να ενσωματωθούν και οι υπόλοιποι διεθνείς στις προπονήσεις για να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τον αγώνα με το Καζακστάν. Για εμένα, αυτό το ματς και το επόμενο είναι τα σημαντικότερα παιχνίδια που θα αγωνιστώ με την Εθνική».

Για την επιθυμία του να αγωνιστεί για πρώτη φορά σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης: «Σίγουρα υπάρχει μία έξτρα πίεση όταν καλείσαι να προκριθείς ξανά σε μεγάλη διοργάνωση ύστερα από 10 χρόνια, μέσα από δύο νοκ άουτ παιχνίδια. Ωστόσο, εμείς θέλουμε αυτή την έξτρα πίεση να τη μετατρέψουμε σε κίνητρο για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πιστεύουμε πως το 2024 θα είναι μία χρονιά που πολλοί παίκτες και πολύς κόσμος θα τη θυμάται για την επιστροφή μας στις μεγάλες διοργανώσεις».

Για το κλίμα της ομάδας: «Το ότι υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα είναι κάτι που μπορεί να το δει ο καθένας αν έρθει σε μία προπόνηση ή μία ημέρα στο ξενοδοχείο. Το θέμα είναι το καλό κλίμα να μετουσιωθεί σε μία πρόκριση σε μεγάλη διοργάνωση. Είναι αλήθεια πως είναι το καλύτερο κλίμα που έχω συναντήσει τα 10 χρόνια που βρίσκομαι στην Εθνική, αλλά δεν λέει τίποτα αυτό από μόνο του, αν δεν έρθει η επιτυχία. Το τέλειο, λοιπόν, θα ήταν να συνδυαστεί με την πρόκριση στο Euro».

Για την ατμόσφαιρα του κόσμου: «Η OPAP Arena μπορεί να σου δώσει πραγματικά πολύ μεγάλη ώθηση. Το έχω ζήσει με την ΑΕΚ και θέλω να το ζήσω και με την Εθνική. Είναι αλήθεια πως προσφέρει τρομερή ενέργεια στους ποδοσφαιριστές. Θέλουμε, λοιπόν, τον κόσμο στο πλευρό μας διότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και τον έχουμε ανάγκη. Είναι ένα παιχνίδι. Είναι 90 λεπτά. Χρειαζόμαστε την στήριξη του κόσμου για να κάνουμε ακόμη ένα βήμα προς το στόχο».

Για τον Γκουστάβο Πογέτ: «Αυτό που μου αρέσει στον κόουτς είναι πως κάνει τους πάντες να νιώθουν σημαντικοί, είτε παίζουν είτε όχι. Είτε πρόκειται για τους φροντιστές είτε για τους ποδοσφαιριστές. Παίρνει από όλους τον καλύτερο εαυτό τους. Αυτό είναι που κάνει τη διαφορά και τα αποτελέσματα είναι θετικά».

Για τις προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ: «Νομίζω πως η παρουσία δύο ομάδων στα προημιτελικά του Conference League μάς τιμάει ως χώρα. Ο Έλληνας φίλαθλος είναι δεδομένο πως χάρηκε όταν είδε τις δύο ομάδες να προχωρούν στον θεσμό. Ειλικρινά, λοιπόν, γιατί να μην δούμε τις ομάδες να πηγαίνουν όσο πιο μακριά μπορούν ή ακόμα και στον τελικό;»

Για το πρωτάθλημα της Super League: «Τα τελευταία χρόνια οι διεθνείς παίζουν περισσότερο στις ομάδες τους, ενώ βλέπουμε κι άλλους να επιστρέφουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό. Μόνο καλό κάνει αυτός ο ανταγωνισμός. Δεν ξέρω πότε ήταν η τελευταία φορά που είχαμε 3 ή 4 ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο».