Αναφορές ότι δεκάδες οπαδοί της Ντιναμο Ζάγκρεμπ κινούνται μέσω Θράκης προς την Θεσσαλονίκη για το ματς με ΠΑΟΚ – Συναγερμός στην ΕΛΑΣ

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία το βράδυ της Τετάρτης (13/3) έπειτα από πληροφορίες για κάθοδο οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Θεσσαλονίκη για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Όπως μετέδωσε η εφημερίδα «Μακεδονία», οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον 80 οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ κινούνται προς τη Θεσσαλονίκη μέσω της Αλεξανδρούπολης.

Γι’ αυτό, με έκτακτο σήμα της ΕΛΑΣ, δόθηκε εντολή για προσαγωγές Κροατών εφόσον καταφέρουν να προσεγγίσουν με οποιονδήποτε τρόπο την πόλη.

Αντίστοιχες πληροφορίες μεταφέρει και η ιστοσελίδα «Voria» υποστηρίζοντας ότι έχει διαπιστωθεί σε φόρουμ των οπαδών της κροατικής ομάδας πως υπάρχουν συζητήσεις αναζήτησης τρόπων για το πώς μπορεί κανείς να φτάσει στη Θεσσαλονίκη.

Την Πέμπτη (14/3, 19:45) ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη ρεβάνς της νίκης των Κροατών με 2-0, στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Europa Conference League.

Σημειώνεται ότι η UEFA έχει απαγορεύσει τη μετακίνηση οπαδών και στους δύο αγώνες. Έτσι στο «Μάξιμιρ» του Ζάγκρεμπ δεν πήγαν φίλαθλοι του ΠΑΟΚ.

Και όλο αυτό με δεδομένο ότι στην αρχη της σεζόν και παρά σχετική απαγόρευση οπαδοί της Ντιναμο διεσχισαν την μισή Ελλάδα και βρέθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου δολοφονήθηκε ο οπαδός της ΑΕΚ Μιχάλης Κατσουρης.

Εκτός φυλακής είναι πλέον όλοι κατηγορούμενοι -στη συντριπτική τους πλειοψηφία Κροάτες χούλιγκαν- για εκείνα τα αιματηρά επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, τον περασμένο Αύγουστο, τα οποία οδήγησαν στον θανάσιμο τραυματισμό του οπαδού της Ενωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο τελικος του φετινου Conference League έχει προσδιοριστεί να διεξαχθει στην Αγια Σοφιά, στο νέο γηπεδο της ΑΕΚ δηλαδή στη Νέα Φιλαδελφεια και ήδη διακινουνται σεναρια αλλαγης έδρας αν οι Κροάτες προκριθούν στον τελικο.