Super League2: Πήρε τον τελικό ο Γιούχτας του Ανυφαντάκη επικρατώντας του Τηλυκράτη των Γκέκα, Ζδράβου και Χατζητερζόγλου που υποβιβάστηκε! Οι βαθμολογίες

Σε έναν παιχνίδι τελικό στις Αρχάνες Ηρακλείου ο τοπικός Γιούχτας του Κώστα Ανυφαντάκη επικράτησε με 1-0 του Τηλυκράτη Λευκάδας του Φάνη Γκέκα αποτέλεσμα που έστειλε τους Επτανήσιους μετά από ένα χρόνο και πάλι στην Γ’ Εθνική.

Με το αποτέλεσμα αυτό οι Κρητικοί θα παλέψουν μέσω πλει αουτ για την παραμονή τους, ενω ο Τηλυκράτης που ήθελε μόνο νίκη ως τελευταίος στον Νότιο Όμιλο της Super League2 υποβιβάστηκε απ’ ευθείας.

Μετά το ματς ο αρχηγός του Τηλυκράτη και πρώην μπακ του Πανθρακικού Κώστας Ζδράβος λύγισε από την συγκίνηση με τον έμπειρο αρχηγό του Γιούχτα Μηνά Τζανή, όταν αντιλήφθηκε πως ο συνάδελφός του είχε ξεσπάσει σε κλάματα, έτρεξε προς τα εκείνον, σταματώντας τους πανηγυρισμούς του, παρηγορώντας τον, σε μία κίνηση fair play που δείχνει και τον σεβασμό του έμπειρου ποδοσφαιριστή προς τον συνάδελφο αλλά και το ίδιο το ποδόσφαιρo. Ως αλλαγή μπήκε για την ομάδα της Λευκάδας στο 70′ ο Οκάν Χατζητερζόγλου.

Μετά το ματς ο πρωην τεχνικός Πανθρακικού και ΑΟΞ Κώστας Ανυφαντάκξς με τις δηλώσεις του, έδειξε το ήθος του και τον σεβασμό του προς τον αντίπαλο και τόνισε: «Γνωρίζαμε τη σημασία του παιχνιδιού. Είχαμε μία εβδομάδα ηρεμίας, όλος ο οργανισμός φρόντισε για την ηρεμία. Με ηρεμία περιμέναμε το παιχνίδι αυτό που δεν είχε αύριο.

Είμαστε χαρούμενοι που πετύχαμε το στόχο μας, μία δίκαιη νίκη. Μας δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε τη παραμονή μας. Ένα ευχαριστώ στον κόσμο για τη βοήθειά του, να ευχαριστήσω τους παίκτες και τους ανθρώπους που βοηθάνε την ομάδα. Να πω τον προβληματισμό μου, με στεναχωρεί που μία ομάδα όπως του Τηλυκράτη φεύγει από τη κατηγορία, και μένει έξι μήνες χωρίς ποδόσφαιρο.

Θα έπρεπε να μην υποβιβάζονται απευθείας για να μην έχουν τόσο μεγάλη αποχή. Ένα βήμα έγινε, πιστεύω ότι συνεχώς η βελτίωση θα είναι πάρα πολύ καλή. Θα έχουμε ένα καλό πρόσωπο είναι μία διαδικασία επίπονη. Θα χρειαστεί πίστη και ενότητα. Να ευχαριστήσω τους παίκτες μου και πάλι».

Η βαθμολογία των playoffs
Καλλιθέα 24 (47)
—————————————-
Χανιά 22 (44)
Ιωνικός 18 (36)
Καλαμάτα 18 (36)
Ηλιούπολη 18 (35)
*Ο πρώτος ανεβαίνει στη Stoiximan Super League

Η βαθμολογία των playouts
Διαγόρας 14 (27)
Αιγάλεω 13 (25)
Ολυμπιακός Β’ 12 (23)
—————————————-
Γιούχτας 11 (22)
Παναθηναϊκός Β’ 11 (22)
Παναχαϊκή 11 (21)