Μεγάλο συλλαλητήριο στην Κομοτηνή για τη δολοφονία των Τεμπών

Πληθώρα σωματείων και συλλόγων της Κομοτηνής παρευρέθηκαν σήμερα Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου σε συλλαλητήριο της πλατείας Ειρήνης, με σκοπό να διαδηλώσουν με διττό σκοπό.

Από τη μία ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας με αυξημένους μισθούς και κοινωνικές παροχές. Από την άλλη να μνημονεύσουν την επέτειο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών και να απαιτήσουν την απόδοση δικαιοσύνης. Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν εργατικά σωματεία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, φοιτητικοί σύλλογοι, φοιτητικά παραταξιακά σχήματα και ακόμα και μαθητές γυμνασίου της Κομοτηνής.

Από την πλευρά του, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής, ήδη από την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου είχε αποφασίσει και εξαγγείλει κάλεσμα για 24ωρη απεργία σε όλο τον ιδιωτικό τομέα για την χθεσινή μέρα.

Μερικές από τις απαιτήσεις που ανακοίνωσε ήταν: κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για όλους τους υπαλλήλους στην βιοτεχνία και βιομηχανία, στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, θέσπιση ρήτρας αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό & κατάργηση των έμμεσων φόρων (φπα, ειδικός φόρος κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας, των καυσίμων και στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Πηγή: xronos.gr