Μαθητής στην Ορεστιάδα εκβίαζε 14χρονη με επεξεργασμένες γυμνές φωτογραφίες

Το φαινόμενο της διαπόμπευσης γυναικών, ακόμα και ανήλικων, μέσω της δημοσίευσης παραποιημένων «γυμνών» φωτογραφιών τους φαίνεται ότι διαδίδεται όσο περνά ο καιρός όλο και περισσότερο στη χώρα μας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του radioevros.gr το τελευταίο διάστημα σημειώθηκαν και στην Ορεστιάδα ανάλογα περιστατικά.

Συγκεκριμένα ένα 14χρονο κορίτσι, έλαβε προσωπικό μήνυμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με παραποιημένες φωτογραφίες από το προφίλ της. Ειδικότερα, ένας  συμμαθητής της χρησιμοποίησε σχετική εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών, πρόσθεσε το κεφάλι του κοριτσιού σε ξένο γυμνό γυναικείο σώμα και μοιράστηκε τις φωτογραφίες με φίλους. Στη συνέχεια άλλος συμμαθητής τις απέστειλε στο κορίτσι, γράφοντας με εκβιαστικό και ειρωνικό τόνο: “Το ξέρεις πως είσαι εσύ έτσι; Το ξέρεις πως αν σε ανεβάσει κάπου τελείωσες, έ;”

Ευτυχώς η μαθήτρια ενημέρωσε άμεσα τους γονείς της και εκείνοι με τη σειρά τους κινήθηκαν όπως έπρεπε∙ απευθύνθηκαν στις αρμόδιες αρχές. Ακολούθησαν τις συμβουλές της αστυνομίας και πριν προχωρήσουν στη σχετική καταγγελία, ο συμμαθητής της μικρής που ξεκίνησε την όλη ιστορία αντιλήφθηκε πως το θέμα παίρνει διαστάσεις και επικοινώνησε μαζί της. Υποστήριξε πως το έκανε από επιπολαιότητα, χωρίς να αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης, τη διαβεβαίωσε επίσης πως διέγραψε τις φωτογραφίες από το κινητό του.

Από τη συνέχεια του ρεπορτάζ  του radioevros.gr πάντως προέκυψαν πληροφορίες και για άλλα ανάλογα περιστατικά που γίνονται… “για πλάκα”, όπως δυστυχώς θεωρούν και ορισμένοι γονείς των δραστών, χωρίς προφανώς να αντιλαμβάνονται ότι έτσι “για πλάκα” μπορεί να οδηγηθεί κι ένα παιδί να πηδήξει, παραδείγματος χάριν, απ’ το παράθυρο, αδυνατώντας να διαχειριστεί την κατάσταση στην οποία το εμπλέκουν όσοι παραβιάζουν εγκληματικά τα αυστηρώς προσωπικά του δεδομένα.

Η 14χρονη μαθήτρια βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, παραμένει ταραγμένη και παράλληλα όπως είναι λογικό έχει χάσει την εμπιστοσύνη της με τους συμμαθητές της.

Πηγή: www.e-evros.gr