Στο Διδυμότειχο και το Σουφλί ο φτερωτός Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης

Τον Έβρο θα επισκεφθεί στις 14 Φεβρουαρίου ο γνωστός Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής, Ιωάννης Μελισσανίδης, στα πλαίσια ενός εγχειρήματος που γίνεται με σκοπό την έμπνευση των νέων για την επίτευξη των στόχων τους.

Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενία Αναστασιάδου Σμυρναίου ο γνωστός Ολυμπιονίκης επισκέπτεται σχολεία σε ακριτικά μέρη της Ελλάδας, ώστε να συζητήσει μαζί τους για την «Δύναμη το Ονείρου» που μπορεί να γίνει ο κινητήριος μοχλός για την επίτευξη κάθε στόχου παρά τις φαινομενικά αντίξοες συνθήκες.

Όλα ξεκίνησαν όπως ο ίδιος αναφέρει από ένα εξώφυλλο στην επίσημη εφημερίδα της Ολυμπιακής επιτροπής, όπου απεικονίζονταν ο Έλληνας – νεότερος Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής με τον τίτλο «η Δύναμη του Ονείρου» λέξεις κλειδιά που αποτέλεσαν και την ιδέα να ξεκινήσει το ταξίδι αυτό.

«Μετα από ένα όνειρο υπάρχουν και άλλα, και αυτό ήθελα να το περάσω στα παιδιά γι’ αυτό και αποφάσισα να ταξιδέψω σε ακριτικά μέρη εκεί που χτυπά η καρδιά της Ελλάδας. Θέλοντας να επικοινωνήσω αυτή την φωτιά και την δύναμη που έχω μέσα μου. Να πω ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο εφόσον είσαι προσηλωμένος, εφόσον καταθέσεις την ψυχή σου. Όλα αυτά τα παιδιά στις ακριτικές περιοχές έχουν δικαίωμα στο όνειρο», δηλώνει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Έλληνας Ολυμπιονίκης.

Ο κύριος Μελισσανίδης εκτιμά ότι «μέσα σ όλα αυτά τα παιδιά μπορεί να υπάρχει ο επόμενος Ολυμπιονίκης, ο πολιτικός, ο καλύτερος φούρναρης και αυτό μπορεί κανείς να το πέτυχει αν πιστέψει στη δύναμη του δικού του ονείρου».

Ο γνωστός Ολυμπιονίκης ανάμεσα στα άλλα μετέφερε την ενόχληση του για την ανυπαρξία ενός Ολυμπιακού χωριού στην Ελλάδα προτείνοντας πέραν της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης να δημιουργηθεί και στον Έβρο ώστε να έρχονται εδώ αθλητές από όλο τον κόσμο ενισχύοντας την ακριτική αυτή περιοχή.

Στην συνεργασία με τον Ιωάννη Μελισανιδη αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενία Αναστασιάδη Σμυρναίου, Ιωάννης Αναστασιάδης τονίζοντας ότι πέρα από τα 28 σημεία που θα επισκεφθούν σκοπεύουν να βγάλουν την Δύναμη του Ονείρου και εκτός συνόρων σε χώρες της Ευρώπης όπου υπάρχει Ελληνισμός ακόμη και στην Τασμανία που ήδη έχει δρομολογηθεί.

Πρόκειται για ένα αυτοχρηματοδοτούμενο Ίδρυμα όπως τόνισε που απευθύνεται σε μητέρες με παιδιά είτε μόνες , είτε κακοποιημένες άλλα και σε παιδιά και φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες με προτίμηση όσα φοιτούν στοπ Παντειο Πανεπιστήμιο

Εδώ και δυο χρόνια γίνεται μεγάλη προσπάθεια υπερνικώντας τις δυσκολίες ώστε η βοήθεια να φθάσει σε όσους την έχουν ανάγκη.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας