Γ’ Εθνική: Παραλίγο νέα… κηδεία στην Καβάλα από τον Πετεινό με τους Αργοναύτες να υποτιμούν τον Άρη!

Δύσκολα έβαλε ο ουραγός και υποβιβασμένος Άρης Πετεινούς στην πρωτοπόρο και με αλλαγές Καβάλα στο «Ανθή Καραγιάννη» που ανα και σκόραρε σχεδόν με την σέντρα υποτίμησε τους Ξανθιώτες και παραλίγο να το πλήρωνε όπως και στην Αγία Μαρίνα, φτάνοντας σε μια δύσκολη επικράτηση με 1-0.

Όπως διαβάζουμε στην Πρωινή από όπου και η φωτογραφία η Καβάλα άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό, μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια και τελικό αποδέκτη – σκόρερ τον Χρήστο Καρακώστα που ξεκίνησε στην επίθεση μαζί με τον Σαμπανίδη. Ένα πρώτο ημίχρονο με λιγοστές φάσεις μπροστά στις δυο εστίες. Στο 21΄σε κεφαλιά του Τζελίδη μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Κοτσάκη.

Στην επανάληψη αυτός που όμως απείλησε πρώτος ήταν ο Πετεινός, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Αλή Ερτολούλ 50′ αστόχησε σε κενή εστία ενώ πέρασε τον Αστρα, ενώ οι «αργοναύτες» είχαν μια μεγάλη στιγμή για να βρουν δεύτερο τέρμα με δυο ξανθιωτες στο 53΄με καλό σουτ του Φίλιππου Δημητριάδη από την μεγάλη περιοχή που πέραεε λιγο πανω από δοκάρι, και στο 55′ με τον πρωην εξτρεμ του Ορφέα Ξάνθης Θανάση Ιωαννίδη, που όμως αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Η εικόνα του αγώνα παρέμενε στο ίδιο μοτίβο, με το Καβαλιώτικο συγκρότημα να δυσκολεύεται ιδιαίτερα να βρει ρήγματα και χώρους στην αντίπαλη άμυνα. Ο ΑΟΚ κέρδισε πέναλτι στο 78ο λεπτό, όμως ο τερματοφύλακας του Άρη Κοτσάκης έπεσε εντυπωσιακά στην δεξιά γωνία και νίκησε τον Γκέκα που αστόχησε και πάλι σε εκτέλεση μετά από αυτό στο ματς κυπελλου με τον Νεστο Χρυσούπολης στην διαδικασία των πέναλτι. Στο 89΄ σε σέντρα του Λαγού, ο Βασίλης Παπαδόπουλος πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.

Μια αγχωτική, δύσκολη αλλά ταυτόχρονα και σημαντική εντός έδρας νίκη για την Καβάλα που έφτασε τους 52 βαθμούς και είναι με αγώνα λιγότερο στο +5 από την Χρυσούπολη, έχοντας τις εκτός έδρας αναμετρήσεις σε Χαλκιδική (31/1) με την ουραγό Βαρβαρα μεσοβδόμαδα και στις Σέρρες (4/2) με τον απρόβλεπτο Απόλλωνα Παραλιμνίου.

Διαιτητές ήταν οι Χορόζογλου με βοηθούς τους Μπόιτσιο και Παυλίδη όλοι τους της ΕΠΣ Δράμας

ΚΑΒΑΛΑ (Καβακάς): Αστράς, Δαλιανόπουλος, Δημητριάδης, Δερμιτζάκης, Σμίλτος, Μέτσε, Αλτιντζής (21’ Ιωαννίδης, 60’ Γκέκας), Τζελίδης, Καρακώστας, Παπαδόπουλος, Σαμπανίδης (46’ Λαγός)

ΆΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ (Νεοφυτιδης): Κοτσάκης, Παπαδόπουλος, Σαρηγιαννίδης, Παυλίδης, Σιδηρόπουλος, Τσαγάλας, Τυριάκης, Αλή (60’ Τσάκαλος), Αμανατίδης, Γιαννακός, Τσέκος (81’ Μπουρλόγλου)