Οι Ακαδημίες του Άθλου Ορεστιάδας ενημερώθηκαν για την Αθλητική Ψυχολογία

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία-συζήτηση με θέμα την αθλητική ψυχολογία διοργάνωσε το απόγευμα της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου ο Άθλος Ορεστιάδας, στο νέο κλειστό γυμναστήριου της πόλης “Ν. Σαμαράς” για τα τμήματα των Ακαδημιών βόλεϊ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Στο πλαίσιο των δράσεων και πρωτοβουλιών του συλλόγου μας, η σχολική ψυχολόγος Κωνσταντίνα Νοτίου, ανταποκρινόμενη στην ευγενική πρόσκληση της διοίκησης και των προπονητών, μίλησε στα παιδιά μας για τα οφέλη και τη σημασία της αθλητικής ψυχολογίας στις επιδόσεις τους και παράλληλα παρουσίασε κάποιες ψυχολογικές τεχνικές ενδυνάμωσης για νεαρούς αθλητές και αθλήτριες.

Ανάμεσα στο ακροατήριο εκτός των 35 αθλητών και αθλητριών των τμημάτων Παμπαίδων, Παίδων, Εφήβων, Παγκορασίδων, Κορασίδων, ήταν η έφορος Ερασιτεχνικών τμημάτων του Άθλου Ορεστιάδας, Ξανθή Σταματοπούλου, οι προπονητές Θοδωρής Χουσίδης, Κωνσταντίνος Τεμελούδης, αλλά και κάποιοι γονείς.

Οι νεαροί μας αθλητές και οι νεαρές αθλήτριες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία-παρουσίαση της κας Νοτίου, ενώ στη συζήτηση που ακολούθησε, τα παιδιά υπέβαλλαν τα δικά τους ερωτήματα και στο τέλος έφυγαν ενθουσιασμένα από μία ακόμη δράση του Άθλου Ορεστιάδας.

«Σήμερα έγινε μία εθελοντική ομιλία όσον αφορά στη στήριξη των παιδιών. Μιλήσαμε λίγο για την αθλητική ψυχολογία και το πως η ψυχολογία, το άγχος επηρεάζει τον έφηβο αθλητή και την έφηβο αθλήτρια που παίζει βόλεϊ και επικεντρωθήκαμε κυρίως στις ηλικίες των 11-16 ετών» τόνισε η σχολική ψυχολόγος κ. Νοτίου που έμεινε ικανοποιημένη από την ανταπόκριση των παιδιών.

Στο τέλος της δράσης οι εκπρόσωποι του συλλόγου σε μία συμβολική χειρονομία παρέδωσαν στην κα Νοτίου μία μπλούζα της ομάδας, εκείνη με τη σειρά της ευχαρίστησε για την πρόσκληση και οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους από τη νέα χρονιά για ανάλογες δράσεις.