Γ’ Εθνική: Σαρωτικός ο Πανθρακικός στην Ξάνθη «καθάρισε» τον Πετεινό από το δεκάλεπτο και έκλεισε με χαμόγελα το 2023!

Ευκολότερα από ότι θα περίμενε πέρασε από το γήπεδο του Πετεινού Ξάνθης ο σαρωτικός στο πρώτο ημίχρονο Πανθρακικός επικρατώντας με 0-4 των γηπεδούχων κλείνοντας με 4 σερί νίκες το 2023 και ανεβαίνοντας μετά από καιρό στην πρώτη τριάδα.

Οι παίκτης του Μαραντα που ξεκίνησε βασικό τον Λαρέα και τον νεαρό Καψάσκη, από την αρχή έδειξαν τις προθέσεις τους και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους γηπεδούχους παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο αλλά και το μικρό γήπεδο που δυσκολεύει τον κάθε αντίπαλο.

Στο 8′ ο Πανθρακικός προηγήθηκε με εκτέλεση πέναλτυ του Βασκου μετά από χέρι του Αναματίδη σε φάουλ του Μπρούνο. Ο Καστοριανός επιθετικός στο 10′ διπλασίασε τα τέρματα του και έφτασε τα 12 στην σεζόν λιγο πριν το τέλος του α γύρου. Στο 15′ σε εκτελεση κόρνερ του Τυριακη η μπαλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ για τον Άρη, με τον Πανθρακικό στο 18′ σε εξοχη προσπάθεια του Μπρούνο και πλασέ να κάνει το 0-3. Στο 24′ το πολυ καλό σουτ του Βασκου το έδιωξε έξοχα ο πρώην συμπαίκτης του στον Πανθρακικό Κοτσακης. Στο 30′ σουτ του Μελισσοπουλου μπλόκαρε ο Παιτερης και στο 31′ το σουτ του Ρουμπιε ο Κοτσακης και πάλι είπε όχι. Στο 40′ σε ανατροπή του Καψασκη από τον Δασκαλάκη ο Σίλβα με πέναλτι έκανε το 0-4 που ήταν σκορ ημιχρόνου.

Με το ματς να έχει κριθεί από νωρις ο Πανθρακικός έριξε ρυθμούς με τις δυο ομάδες να έχουν ελάχιστες φάσεις. Στο 47′ αδυναμο σουτ του Μπρούνο μπλόκαρε ο Κοτσακης, ενω στο 50′ κεφαλια του Βασκου πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο φιναλε η κεφαλια του Σίλβα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Κοτσακη.

Με την έκτη εκτός έδρας νίκη του και δέκατη συνολικά ο Πανθρακικός βρέθηκε μόνος τρίτος με 33βαθμους κλείνοντας το 2023 με 4 σερί νίκες αλλά στο -10 από την Καβάλα και στο -5 από την Χρυσούπολη και ξεκινά την νέα χρονιά στο ΔΑΚ του Αι Γιαννη με δύσκολο αγώνα κόντρα στον πληγωμένο Απόλλωνα Παραλιμνιου στο φινάλε του α’ γύρου. Από την άλλη ο Πετεινός ‘έμεινε ουραγός με οκτώ βαθμούς με την έκτη σερί ήττα του και βρισκόμενος στο -15 από την παραμονή θα πρέπει να προγραμματίσει ήδη για την νέα χρονιά κάνοντας ξεκίνημα με τον Ποσειδώνα στην Μηχανιώνα.

Διαιτητής ήταν ο Κεφαλάς με βοηθούς τους Μισυρλή και Αναστασίου της ΕΠΣ Σερρών.

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ (Νεοφυτίδης): Κοτσακης Γιαννακός. Δασκαλάκης (80Κοσιδης ) Σιδηρόπουλος. Σαριγιαννιδης. Παυλιδης. Μελισσοπουλου (70Χριστοδουλου )Χρηστοφοριδης. (60 Τσάκαλος) Τυριακης Τσέκος. (60Στριγωνης. )Αμανατίδης.( 463Αλη)

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μαραντάς): Παιτερης. Καλογρανας. Λαρεα (46′ Κωσταρελης), Μπρούνο, Σαπναρας (80′ Γκαγκανης), Σίλβα, Καψασκης (46′ Παχουμης), Πεχλιβανοπουλος (60′ Στοινοβιτς), Ρουμπιές, Βάσκος (60′ Χακαν), Γκουτσιδης