Γ’ Εθνική: Φινάλε στο 2023 με Θρακιώτικο ντέρμπι στην Ξάνθη και δύσκολες εκτός έδρας αποστολές για Ορέστη και το Άβατο (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με την 16η αγωνιστική την προτελευταία του α’ γ’υρου και τελευταία του 2023 συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στον 1ο όμιλο, όπου έχουμε πολλές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις κυρίως για την μάχη της παραμονής, με ένα Θρακιωτικο ντερμπι στην Ξάνθη και δύσκολες εκτός έδρας αποστολές για Ορεστη Ορεστιάδας και Νίκη Ευκαρπίας.

Στην Ξάνθη ο ουραγός ο πρωταθλητής Ξάνθης Αρης Πετεινού (8 βαθμοί) που μετρά πέντε σερί ήττες και έχει ελάχιστες πιθανότητες παραμονής εαν δεν ενισχυθεί το Γενάρη ποιοτικά αν και ακόμα δεν ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος θα φιλοξενήσει τον τέταρτο Πανθρακικό (30 βαθμοί) που προέρχεται από τρεις σερί νίκες κόντρα βέβαια σε αδύναμους αντιπάλους. Οι Κομοτηναίοι θέλουν το έκτο τους διπλό εκτός έδρας σε οκτώ αναμετρήσεις για να παραμέινουν κοντά στον δεύτερο Νέστο Χρυσούπολης και είναι το φαβορί της αναμέτρησης (1,35 η stoiximan στο διπλό, 7,30 ο άσος και 4,5 η ισοπαλία).

Δύσκολη αποστολή έχει ο τρίτος εδώ και ένα μήνα Ορέστης Ορεστιάδας (32 βαθμοί) αφού θα αγωνιστεί στην Θεσσαλονίκη κόντρα στην φορμαρισμένη Νίκη Ευκαρπίας (21 βαθμοί) το τελευταίο δίμηνο που ωστόσο προέρχεται από την ήττα στην Χανιώτη μετά από 7 αγώνες χωρίς ήττα. Ωστόσο οι εκπληκτικοί Εβρίτες του Νίκου Ουσταμπασίδη που μετρούν δυο διπλά και μια μόλις ήττα στο πρωταθλημα όσες και η πρωτοπόρος Καβάλα, θέλουν να διατηρήσουν το αήττητο τους για ένατο σερί ματς όταν ηττήθηκαν από τους Αργοναύτες και να παραμείνουν και αυτοί κοντά στην δέυτερη Χρυσούπολη. Πέρυσι οι δυο ομάδες συναντήθηκαν στα μπαράζ ανόδου στην Ορεστιάδα με την ισοπαλία να βολεύει και τους δυο. Περιέργως οι αποδόσεις της bet365 δίνουν φαβορί τους γηπεδούχους με… 1,45 (3,75 η ισοπαλία και 6,5 το διπλό).

Τέλος ο Άρης Αβάτου (18 βαθμοί) μετά τις δυο σερί ήττες έπεσε πρώτη φορά κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού και εύχεται οι κύριοι αντίπαλοί του Κρηστώνη και Δόξα Δράμας να μην πάρουν βαθμούς, αφού αγωνίζεται στην πρωτοπόρο Καβάλα (40 βαθμοί) και είναι το απόλυτο αουτσάιντερ κόντρα στο απόλυτο φαβορί της κατηγορίας. Η ομάδα του Κώστα Μπεδρελή δεν είναι φαβορί της αναμέτρησης (1,13 ο ασος για τους Αργοναυτες στην stoiximan, 15 το διπλο και 6,5 η ισοπαλία) αλλά θα παλέψει όπως κάνει σε όλα τα παιχνίδια εντός και εκτός έδρας.

Στα υπόλοιπα ματς έχουμε ξεκάθαρα φαβορί αγωνιστικά και στοιχηματικά. Ξεχωρίζει η αναμέτρηση στο Παραλίμνιο που ενδιαφέρει το Άβατο, ανάμεσα στον τοπικό Απόλλωνα που έχασε το αήττητο σερί του διμήνου στην Ορεστιάδα και είναι χωρίς νίκη τρια ματς με την νέα Μπαρτσελόνα του ομίλου τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης του Βασίλη Παμπορίδη που μετρά τέσσερις σερί νίκες και ανέβηκε πρωτη φορά πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού (1,50 ο ασος στην bet365), ενώ φαβορί έχουμε στα ματς ΑΟ Χανιώτης – Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας (1,20 ο ασος στην stoiximan), Βέροια – Θερμαϊκός Θέρμης (1,57 το διπλό στην bet365), Ποσειδών Μηχανιώνας – Αετός Βαρβάρας (1,20 ο ασος στην bet365) και Δόξα Δράμας – Αναγέννηση Επανομής (1,30 ο ασος στην bet365). Επίσης έχουμε Νέστος Χρυσούπολης – Κεραυνός Αγγελοχωρίου 3-0 α.α.

Το πρόγραμμα (16η αγωνιστική, Τεταρτη 20/12, 15:00)
ΑΟ Χανιώτης – Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας
Βέροια – Θερμαϊκός Θέρμης
Νίκη Ευκαρπίας – Ορέστης Ορεστιάδας
Καβάλα – Άρης Αβάτου
Απόλλων Παραλιμνίου – ΠΑΟΚ Κρηστώνης
Ποσειδών Μηχανιώνας – Αετός Βαρβάρας
Άρης Πετεινού – Πανθρακικός
Δόξα Δράμας – Αναγέννηση Επανομής
Νέστος Χρυσούπολης – Κεραυνός Αγγελοχωρίου 3-0 α.α.