EURO 2024: Όρθια με τη Γαλλία η Εθνική Ελλάδος! Κοίταξε στα μάτια τους μπλε με γκολάρες Μπακασέτα και Ιωαννίδη

Φινάλε στα προκριματικά του EURO 2024 με θετικό πρόσημο για την Εθνική που ήρθε ισόπαλη 2-2 τη Γαλλία στην OPAP Arena σε ένα παιχνίδι που είχε αρκετές φάσεις και ρυθμό στο παιχνίδι. Τα γκολ της Εθνικής πέτυχαν μέσα σε πέντε λεπτά ο Τάσος Μπακασέτας στο 56ο λεπτό και ο Φώτης Ιωαννίδης στο 61ο λεπτό.

Ο κάπτεν της Εθνικής με ένα ασύλληπτο σουτ σε φάση διαρκείας στα καρέ του Σαμπά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον Γάλλο κίπερ να μην μπορεί να αποσοβήσει το γκολ.

Το δεύτερο γκολ της γαλανόλευκης πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό ο Δημήτρης Γιαννούλης ο οποίος με μια ασύλληπτη ενέργεια απέφυγε έναν αντίπαλο και έστρωσε στον Ιωαννίδη που εκτέλεσε με μια επαφή.

Οι μπλε είχαν προηγηθεί με τον Κολό Μουανί στο 43ο λεπτό. Ο φορ της Παρί με ένα εκπληκτικό τελείωμα από δύσκολη γωνία εκτέλεσε τον Βλαχοδήμο από δύσκολη γωνία.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 74ο λεπτό χάρη στο υπέροχο τελείωμα του Γιουσούφ Φοφανά το οποίο ο Βλαχοδήμος δεν μπόρεσε να «σώσει».

Έτσι η Εθνική μας θα πάει με αναπτερωμένο το ηθικό στα ματς του Μαρτίου για να διεκδικήσει μια θέση στα τελικά του EURO 2024. Πρώτος αντίπαλος το Καζακστάν.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ρότα (85′ λ. τρ. Σάλιακας), Ρέτσος, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης, Γαλανόπουλος (67′ Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας (86′ Κωνσταντέλιας, Μασούρας (77′ Παυλίδης), Ιωαννίδης (77′ Ζέκα).

ΓΑΛΛΙΑ: Σαμπά, Κουντέ (64′ Κλος), Σαλιμπά, Λ. Ερναντές (85′ Ντισασί), Τ. Ερναντές, Φοφανά, Ραμπιό, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (65′ Κομάν), Κολό Μουανί (64′ Εμπαπέ), Ζιρού (70′ Μ. Τουράμ).