Αντικαθίσταται το αυτοματοποιημένο σύστημα χλωρίωσης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αλεξανδρούπολης με… χειροκίνητο

Πρώτο – πρώτο θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης που ορίστηκε για το πρωί της Δευτερας είναι η «Έγκριση 1ης Τροποποίησης Σύμβασης της υπηρεσίας: “Συντήρηση εγκαταστάσεων κλειστού κολυμβητηρίου 2022-2023″».

Με εισηγητή τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Θεόδωρο Βουρδόλη, το Δημοτικό Συμβούλιο προχωρά στην σχετική συζήτηση και μάλιστα με διαδικασία έκτακτου και κατεπείγοντως.

Γιατί; Όπως διευκρινίζεται στην πρόσκληση για το Δημοτικό Συμβούλιο, το θέμα συζητείται εκτάκτως «διότι η μη αντικατάσταση της αυτοματοποιημένης λειτουργίας χλωρίωσης της κολυμβητικής δεξαμενής με χειροκίνητη λειτουργία από τεχνίτη υδραυλικό ή ηλεκτροτεχνίτη και υπό την επίβλεψη διπλωματούχου μηχανικού, ελλοχεύει κίνδυνο για τη δημόσια υγεία των χρηστών του κολυμβητηρίου».

Με άλλα λόγια, σε μια εποχή που προχωρά η τεχνολογία και σε πλείστους τομείς αντικαθίσταται η ανθρώπινη παρουσία από την τεχνητή νοημοσύνη, στην Αλεξανδρούπολη αποφασίζουν «για λογους υγείας» να αντικαταστήσουν την αυτοματοποιημένη χλωρίωση της πισίνας με χειροκίνητη διαδικασία…