EURO 2025: Με Αργύρη Δαρέλα από τον πάγκο η ήττα της Εθνικής U21 από την Πορτογαλία

Η Ελλάδα ταξίδεψε στο Γκιμαράες για να αντιμετωπίσει την πιο δυνατή ομάδα του 7ου προκριματικού ομίλου του EURO 2025 και έφυγε με ψηλά το κεφάλι.

Η Πορτογαλία επικράτησε με 2-0 για την 4η αγωνιστική και έριξε τη χώρα μας στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και βρήκαν γκολ στο 26′ με τον Ροντρίγκο Γκόμες. Οι τελικές τους ήταν αρκετές και σε καμία περίπτωση οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου δεν κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα.

Ο Κώστας Τζολάκης, το δοκάρι και η αστοχία κράτησαν το σκορ σε μικρά επίπεδα και χρειάστηκε ένα πέναλτι του Φρανσίσκο Κονσεϊσάo στο 74′ για να γίνει το 2-0.

Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με την Εθνική ομάδα να αντιμετωπίζει τα δύο φαβορί του ομίλου, Κροατία και Πορτογαλία, μέσα σε τέσσερις ημέρες και να παίρνει έναν βαθμό.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Σοάρες, Γκόμες, Τ. Αραούζο, Βέιγκα, Ροντρίγκες (46′ Μπούτα), Μάρκες (63′ Μ. Φερνάντες), Σόουζα, Μπερνάρντο, Κονσεϊσάο (79′ Ε. Αραούζο), Σίλβα (63′ Τομάς), Φορμπς (46′ Μοράις).

ΕΛΛΑΔΑ: Τζολάκης, Τουρκοχωρίτης (46′ Κοσίδης), Κωνσταντόπουλος, Κωστής, Κίτσος, Ζουγλής (61′ Δαρέλας), Μεταξάς (61′ Καραμπέρης), Κουρφαλίδης, Κρυπαράκος, Σουρλής (84′ Μπελεβώνης), Κούτσιας (61′ Νιάρχος).