EURO 2024: Τα έδωσε όλα αλλά έμεινε με άδεια χέρια η Εθνική στην ήττα από την Ολλανδία με τη συμμετοχή τριών Θρακιωτών

Κατάθεση ψυχής έκαναν το βράδυ της Δευτέρας στον αγωνιστικό χώρο της OPAP Arena οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδας αλλά εν τέλει ηττήθηκαν από την Ολλανδία με 1-0 και έμειναν με άδεια χέρια αναφορικά με την υπόθεση πρόκριση από τον δεύτερο όμιλο.

Η Ελλάδα όμως και με την εμφάνιση της κόντρα στους “οράνιε” όμως έδειξε πως μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση στο EURO 2024 μέσω του Nations League και των playoffs.

Για να έρθει η ήττα αυτή χρειάστηκε ένα πέναλτι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Φαν Ντάικ να νικάει τον Βλαχοδήμο που στη διάρκεια του αγώνα είχε πει όχι σε εκτέλεση πέναλτι του Βέχορστ.

Η Ολλανδία ήταν καλύτερη συνολικά αλλά η Ελλάδα έπαιξε με πάθος και αρκετά ψυχωμένα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και προσπάθησε όσο μπορούσε για ένα γκολ.

Η Ελλάδα στο ματς με τη Γαλλία δεν θα έχει ούτε τους Κουρμπέλη-Μάνταλο λόγω καρτών ενώ στα τελευταία λεπτά του αγώνα αποβλήθηκε και ο Πογέτ που επίσης δεν θα είναι στον πάγκο στο ματς με τους τρικολόρ.

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Ρέτσος, Κουλιεράκης (61′ Σιώπης), Τσιμίκας, Κουρμπέλης (60′ Μπουχαλάκης), Μάνταλος (81′ Παυλίδης), Μπακασέτας (60′ Φούντας), Μασούρας (77′ Γιακουμάκης), Ιωαννίδης.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούχεν, Χετρούιντα (46′ Μάλεν), Φαν Ντάικ, Άκε, Ντάμφρις, Χάρτμαν (74′ Μίκι Φαν Ντε Φεν), Ρέιντερς, Βίφερ (81′ Ντε Ρον), Σίμονς (62′ Φέρμαν), Μπέρχβαϊν, Βέχορστ (62′ Μπρόμπεϊ).