Γ’ Εθνική: Να παραμείνουν ψηλά θέλουν Πανθρακικός και Ορέστης, δύσκολες αποστολές για Άβατο και Πετεινό (16:00, LIVE ThrakiSportS)

Με την 5η αγωνιστική κιόλας αγωνιστική (σε 20 μέρες) συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στον 1ο όμιλο, με αρκετά σημαντικά παιχνίδια και με τις ομάδες της Θράκης να έχουν σημαντικές και πολύ δύσκολες αναμετρήσεις.

Ο Πανθρακικός (8 βαθμοί) μετά την νέα εντός έδρας γκέλα με την νεοφώτιστη Νίκη θα αντιμετωπίσει στο γήπεδο Διαβατού Ημαθίας την Αγία Μαρίνα (2 βαθμοί) με στόχο το απόλυτο 3/3 εκτός έδρας, κόντρα σε μια ομάδα που διέλυσε 5-0 στο κύπελλο και είναι από τις πιο αδύνατες της κατηγορίας.

Δύσκολη αποστολή έχει ο αήττητος Ορεστης Ορεστιάδας (7 βαθμοί) στην Δράμα κόντρα στην μέτρια φέτος Δόξα (4 βαθμοί) με τους Εβρίτες του Νίκου Ουσταμπασίδη σε μια έδρα που μεγαλούργησε να πιστεύουν πως θα γυρίσουν στον Έβρο με βαθμό ή βαθμούς.

Ο Άρης Αβατου (5 βαθμοί) μετά την άδικη ήττα σοκ από τον πρωτοπόρο Θερμαϊκό ταξιδέυει στην ορεινή Χαλκιδικη όπου στο δεύτερο εκτός έδρας αγώνα του θα αντιμετωπίσει τον Αετό Βαρβάρας (3 βαθμοί) με στόχο βαθμό ή βαθμούς κόντρα σε μια ανταγωνιστική πμάδα που θα παλέψει και αυτή για τον υποβιβασμό.

Τέλος ο Άρης Πετεινού (3 βαθμοί) αρκετά ανεβασμένος από ματς σε ματς μετά την άδικη ήττα στο φινάλε από την Δόξα Δράμας υποδέχεται στην Γενισέα την ομάδα έκπληξη του πρωταθλήματος τον πρωτοπόρο Θερμαϊκό (12 βαθμοί) του Γιώργου Κούτση που θέλει να κάνει το 5 στα 5.

Από τα υπόλοιπα ματς ξεχωρίζει το γειτονικό ντερμπι του Δήμου Θερμαικού ανάμεσα σε Επανομή και Αγγελοχώρι, με τους Καβάλα και Νέστο Χρυσούπολης να έχουν θεωρητικά εύκολα ματς με Ευκαρπία και Χανιώτη. Οι αγώνας Ποσειδώνας Νέας Μηχανιώνας – ΠΑΟΚ Κρηστώνης και Απόλλων Παραλιμνίου – Βέροια ολοκληρώνουν το πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα (5η αγωνιστική, Σάββατο 7/10, 16:00)
Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας – Πανθρακικός
Αναγέννηση Επανομής – Κεραυνός Αγγελοχωρίου
Ποσειδώνας Νέας Μηχανιώνας – ΠΑΟΚ Κρηστώνης
Αετός Βαρβάρας – Άρης Αβάτου
Δόξα Δράμας – Ορέστης Ορεστιάδας
Άρης Πετεινού – Θερμαϊκός Θέρμης
Νέστος Χρυσούπολης – ΑΟ Χανιώτης
Απόλλων Παραλιμνίου – Βέροια
ΑΟ Καβάλα – Νίκη Ευκαρπίας