Βάζει υψηλά τον πήχη ο Τσιλιγγίρης: «Μπαίνουν γερές βάσεις για καλύτερη πορεία στον Μακεδονικό φέτος»

Ο Ξανθιώτης μεσοεπιθετικός του Μακεδονικού, Γιώργος Τσιλιγγίρης, μίλησε για την έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Super League 2.

Ο Τσιλιγγίρης μίλησε για το τοπικό ντέρμπι με τον Ηρακλή στην Ευκαρπία, τους φετινούς στόχους, τις αλλαγές και τα «όπλα» της ομάδας της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Οι δηλώσεις του στο soccerpractor:

Για τη δυναμική της φετινής ομάδας και τις διαφορές και ομοιότητες που διακρίνει συγκριτικά με πέρυσι: «Eίναι νωρίς ακόμα. Τώρα που κλείνει σταδιακά το ρόστερ, βλέπω πιο έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες στην ομάδα. Να μπαίνουν γερές βάσεις για μια καλύτερη πορεία, αλλά πάντα καθρέφτης είναι το γήπεδο και όχι η… θεωρία. Είναι ένα δύσκολο και απρόβλεπτο πρωτάθλημα και κάθε ματς είναι ξεχωριστό, μια διαφορετική μάχη».

Για το αν χρειάζεται πίστωση χρόνου ο Μακεδονικός, δεδομένου οτι ήρθε νέος κόουτς, ο Στέλιος Μαλεζάς και άλλαξε σχεδόν το μισό ρόστερ: «Αναμφίβολα θέλει το χρόνο της η ομάδα. Δουλεύουμε πολύ καλά με τον κόουτς, είναι απόλυτα κατανοητή η φιλοσοφία του. Μας την περνά ολοένα και περισσότερο, καθημερινά».

Για το αν τους πεισμώνει ενόψει πρωταθλήματος ο τρόπος αποκλεισμού από το Αιγάλεω στο Κύπελλο (4-0 εντός): «Ήταν ένα καλό μάθημα το Αιγάλεω. Τότε δεν ήμασταν έτοιμοι, ήταν μόλις είχε έρθει ο κόουτς. Είναι κάτι που έχει μείνει πίσω. Τώρα είμαστε σε καλύτερη ετοιμότητα, πήγαμε και στο Βώλακα για μίνι προετοιμασία, δουλέψαμε καλά και όλοι μαζί».

Για τη σαββατιάτικη πρεμιέρα πρωταθλήματος, με τον «γείτονα» Ηρακλή στην Ευκαρπία και το πού εκτιμά πως θα κριθεί: «Είναι ένα τοπικό ντέρμπι, που ζήσαμε και πέρυσι. Ωραίο για εναρκτήριο ματς πρωταθλήματος. Ο Ηρακλής είναι καλή ομάδα, ποιοτική και ιστορική. Μας εξιτάρει πολύ να αρχίσουμε με νίκη το πρωτάθλημα. Θα κριθεί στο κομμάτι της ανάπτυξης της κάθε ομάδας, στο επιθετικό μέρος, αλλά και το πως μελετήσαμε τον αντίπαλο. Νομίζω οτι είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε».

Για το μήνυμά του στον κόσμο του Μακεδονικού: «Θα θέλαμε να είναι μαζί μας ο κόσμος, όπως ήταν και πέρυσι στα δύσκολα. Εύχομαι να έρθουν χαρές αυτή τη χρονιά και να τους κάνουμε περήφανους. Να καταλαβαίνουν οι φίλαθλοί μας σε κάθε ματς το τι αντιπροσωπεύουμε».

Για το δυνατό «χαρτί» του Μακεδονικού, στην προσπάθεια για μια επιτυχημένη χρονιά: «Όπλο μας είναι το οικογενειακό κλίμα, τα καλά αποδυτήρια. Με αυτό η ομάδα μπορεί να φτάσει ψηλά. Προέρχεται από διοίκηση και την υγεία του σωματείου σε όλα τα πόστα και επίπεδα».

Για τον ομαδικό στόχο της χρονιάς για τους «πράσινους»: «Με το ρόστερ που διαθέτουμε αντιλαμβανόμαστε οτι είναι στο χέρι μας να τερματίσουμε στην πρώτη πεντάδα. Ασφαλώς, βήμα-βήμα, δε κοιτάμε μακριά. Πρώτος στόχος είναι μια καλή αρχή στο πρωτάθλημα και στην πορεία θα δούμε που μπορούμε να φτάσουμε, ποιο θα είναι το ρεαλιστικό μας ταβάνι φέτος. Προέχει να ξεκινήσουμε καλά, με νίκες στην αρχή, τις πρώτες αγωνιστικές».

Για τις προσωπικές φιλοδοξίες του: «Αρχικά να υλοποιήσουμε τους στόχους του Μακεδονικού. Εν συνεχεία, να βελτιώσω τα ατομικά στατιστικά μου, γκολ και ασίστ, ώστε μέσα από αυτή τη διαδικασία να βοηθηθώ εγώ, αλλά κυρίως να ωφεληθεί ο Μακεδονικός».