Εκκενώνεται μέσα στη νύχτα το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης – Κοντά στο πανεπιστημιακό κλειστό και το γήπεδο Δραγάνας οι φλόγες

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 21.40 το βράδυ της Δευτέρας η εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, την οποία είχε προαναγγείλει ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός στην τελευταία επίσημη ενημέρωση.

Η μεταφορά των ασθενών, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, γίνεται με ασθενοφόρα που έχει διαθέσει το Υπουργείο Υγείας και με την συνδρομή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή για αυτό το σκοπό.

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται τα νοσοκομεία Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας, καθώς επίσης και κάποια της Θεσσαλονίκης. Το πλοίο Αδαμάντιος Κοραής που εκτελεί τα δρομολογια για Σαμοθράκη έχει επισης μετατραπεί σε ένα πλωτό νοσοκομείο.

Γυρω στις 5.00 το πρωί οι φλόγες έγλειψαν τον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου και των εγκαταστάσεων της Ιατρικής Σχολής. O πιο μεγάλος κίνδυνος υπάρχει όπως μεταφέρεται από τους ρεπόρτερς των καναλιών που βρίσκονται επιτόπου για το πανεπιστημιακό κλειστό γυμναστήριο «Κλειώ Φωλέα» που εξυπηρετεί ανάγκες και συλλόγων της πόλης της Αέξανδρούπολης αλλά και το παρακείμενο γήπεδο «Χρυσοπηγή Δεβετζή» της Δραγάνας, το οποίο χρησιμοποιεί ως έδρα η ομάδα του Ιπποκράτη.

Μάλιστα αρκετά μετά τα μεσάνυχτα εκδόθηκε μήνυμα του 112 για την εκκένωση των οικισμών Πλάκα, Δίκελλα, Μάκρη και Νέα Χιλή με τις αρχές να καλούν τους πολίτες να μετακινηθούν προς Αλεξανδούπολη. Δείτε εντυπωσιακο νυχτερινο βιντεο με drone από το e-evros…