Αντίδραση των Αστυνομικών της Ροδόπης: «Δεν είναι ο ρόλος μας να λειτουργούμε σαν υπηρέτες των ΠΑΕ ελέγχοντας τις θύρες των γηπέδων»

Ανακοινωση εξέδωσε η Ένωση Αστυνομκών Υπαλλήλων Ροδόπης για την αθλητική βία με τίτλο «Στα γήπεδα η ΕΛΑΣ θα αναστενάζει και το έγκλημα στην χώρα θα ρημάζει».

Εκεί επισημαίνεται ότι “ο ρόλος της Αστυνομίας είναι να παρέχει ασφάλεια στον ελληνικό λαό και ΟΧΙ να λειτουργεί σαν υπηρέτης των Π.Α.Ε για να ελέγχει τις θύρες των γηπέδων”.

Αναλυτικά το κείμενο που εκδόθηκε αναφέρει τα εξής:

Η συνάντηση που διεξήχθη στο Μέγαρο Μαξίμου ανάμεσα στον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της UEFA και τους εκπροσώπους των ομάδων θα μπορούσε να ήταν η στιγμή για σοβαρές και λυτρωτικες αποφάσεις. Ωστόσο δυστυχώς , τα αποτελέσματά της είναι τραγικά για τον Ελληνικό λαό και την Ελληνική Αστυνομία. Απορούμε πώς ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, ελαφρά τη καρδία, λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις;;;!!!

Το συγκεκριμένο επιπλέον πάρεργο που ανατίθεται στην Ελληνική Αστυνομία μέσα σε αυτή την κατάσταση, αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση αντί να χρησιμοποιεί εμάς τους Έλληνες Αστυνομικούς για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών της χώρας μας, προτιμά να μας μετατρέπει σε εργαλεία εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων των Ποδοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιρειών, αφήνοντας τη χώρα να αναστενάζει στο έλεος της εγκληματικότητας!
Ερχόμαστε λοιπόν να υπενθυμίσουμε ότι, ο ρόλος της Αστυνομίας είναι να παρέχει ασφάλεια στον ελληνικό λαό και ΟΧΙ να λειτουργεί σαν υπηρέτης των Π.Α.Ε για να ελέγχει τις θύρες των γηπέδων.

Καταδικάζουμε την αδικαιολόγητη απόφαση, η οποία αντί να επιβάλλει αυστηρές ποινές στις Π.Α.Ε και να απαιτήσει από αυτές να ανταποκρίνονται στις ευθύνες τους, μεταθέτει το βάρος της ευθύνης στην Ελληνική Αστυνομία, θυμίζοντάς μας έτσι παλιές, σκοτεινές και ύποπτες εποχές…..

Οι προεκλογικές δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας μιλούσαν για αυστηροποίηση των ποινών για τις ομάδες σε περιπτώσεις βίαιων επεισοδίων. Ανέφεραν ότι εκτός των χρηματικών προστίμων θα προέβλεπαν και κλείσιμο των οπαδικών συνδέσμων και αποκλεισμό των ομάδων από διοργανώσεις.

Καλούμε τον κ.Πρωθυπουργό να αναλάβει την ευθύνη των προεκλογικών του δεσμεύσεων και να αναθεωρήσει την συγκεκριμένη επικίνδυνη απόφασή του, γιατί είναι οφθαλμοφανές ότι αν δεν το πράξει τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά για την ασφάλεια της χώρας μας και των συμπολιτών μας.

Το Δ.Σ. της ‘Ένωσής μας, ως εκπρόσωποι των αστυνομικών υπαλλήλων Ροδόπης, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι, οι Έλληνες Αστυνομικοί επιθυμούμε να μας αφήσουν επιτέλους να επιτελούμε απρόσκοπτα το καθήκον στο οποίο ορκιστήκαμε, και αυτό δεν είναι άλλο από το να υπηρετούμε την ασφάλεια της Χώρας μας και του Ελληνικού λαού.
Θα αγωνιστούμε σθεναρά για μία Αστυνομία στην υπηρεσία του λαού και όχι των ιδιωτικών συμφερόντων μεγαλοεπιχειρήσεων….!!!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΟΥΜΑΝΙΔΗΣ Νικόλαος