Να «πετάξει» εκτός ομάδα Champions League θέλει στο Κόσοβο η ομάδα των Βάβαλη, Καραμπετάκη και Βοργιατζίδη!

Να κάνει την μεγάλη έκπληξη και να πετάξει εκτός Europa Conference League την Τσεχικη Βικτώρια Πλζεν θέλει το βράδυ της Πέμπτης η Ντρίτα Κοσόβου των Ελλήνων Ακη Βάβαλη, Νίκου Kαραμπετάκη και Χρήστου Βοργιατζίδη.

Οι Κοσοβαροι που είχαν και παράπονα για την διαιτησία, μετά το 0-0 στην Τσεχία ελπίζουν να πετάξουν εκτός διοργάνωσης την Βικτωρια που πέρυσι είχε μπει στους ομίλους του Champions League.

Όπως διαβάζουμε στο Koha, η εμφάνιση της ομάδας της Δρίτας στον πρώτο αγώνα έχει ευχαριστήσει πολύ τον προπονητή Άκη Βάβαλη που για χρόνια ήταν βοηθός του Σάββα Παντελίδη. Ο προπονητής από την Ελλάδα αλλά και οι συνεργάτες του Νίκος Καραμπετάκης (πρωην πορτιέρε ΠΑΕ Θράκη και Δόξα Γρατινής) και ο γυμναστής Χρήστος Βοργιατζίδης (αλλοτε παίκτης Κοσμίου και πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής) περιμένουν ανάλογη εμφάνιση, ίσως και καλύτερη, στη ρεβάνς.

«Είμαι παραπάνω από ικανοποιημένος από την δέσμευση των ποδοσφαιριστών και το παιχνίδι που έδειξαν στο γήπεδο καθώς δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή. Δεσμεύτηκαν πολύ και δεν τα παράτησαν μέχρι το τέλος μπροστά σε μια δυνατή αντίπαλο όπως η Βικτόρια Πλζεν. Πραγματικά περίμενα να είμαστε σε καλό επίπεδο, γιατί εδώ και έξι εβδομάδες οι παίκτες δούλεψαν σκληρά στις προπονήσεις, μη φείδοντας τίποτα από τον εαυτό τους στην προπαρασκευαστική φάση. Επίσης, έδειξαν πολύ ώριμοι, δείχνοντας μέγιστη συγκέντρωση, όπου δεν άφησαν τον αντίπαλο να σκοράρει», είπε ο Βάβαλης.

Τόσο η Drita όσο και η Plzeň ξεκίνησαν τη διοργάνωση στο Conference League από τον δεύτερο γύρο, ενώ η τσεχική ομάδα ήταν ο δυνατότερος αντίπαλος στην κλήρωση του περασμένου μήνα.

«Προφανώς, η πορεία του παιχνιδιού θα άλλαζε αν ο τερματοφύλακας της Πίλσεν αποβλήθηκε για παρέμβαση στον Αρδίτη. Το λέω γιατί θα ήμασταν με έναν ακόμα παίκτη στο γήπεδο για σχεδόν 80 λεπτά παιχνιδιού. Αλλά, γενικά, δεν θέλω να σκέφτομαι τα γεγονότα που δεν έγιναν», πρόσθεσε ο Έλληνας τεχνικός.

Όσο για τη ρεβάνς, ο Βάβαλης είναι πολύ επιφυλακτικός. Λέει ότι όπως και στο πρώτο ματς, η Πλζεν θα είναι το φαβορί απέναντι στην Ντρίτα στο δεύτερο. Ωστόσο, προειδοποιεί ότι η Ντρίτα θα αγωνιστεί και θα δεσμευτεί μέχρι το τέλος, αναζητώντας την ευκαιρία της να περάσει στον τρίτο γύρο. «Πιστεύω ότι η Πλζεν είναι και πάλι φαβορί, αλλά έχουμε τις ευκαιρίες μας και θα παλέψουμε μέχρι τέλους για αυτές μιας και η ευκαιρία υπάρχει», επέμεινε ο Βάβαλης.

Η ομάδα που θα προκριθεί περαιτέρω, στον τρίτο προκριματικό γύρο, θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του αγώνα Gzira United (Μάλτα) – Dudenlange (Λουξεμβούργο). Στον πρώτο αγώνα η Γκζιρά νίκησε την Ντουντενλάγκεν με σκορ 2:0.

Από το 2018/19, η Ντρίτα έχει εμφανιστεί στις διοργανώσεις της UEFA, ενώ μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο επίτευγμα ήταν ο τρίτος προκριματικός γύρος του Γιουρόπα Λιγκ (2020/21) όταν αποκλείστηκε από τη Λέγκια Βαρσοβίας. Στις δύο τελευταίες παρουσίες της, η Drita εμφανίστηκε στη Conference League και και στις δύο περιπτώσεις αποκλείστηκε στον δεύτερο προκριματικό γύρο αυτής της διοργάνωσης. Την πρώτη φορά αποκλείστηκε από τη Φέγενορντ, ενώ την προηγούμενη έκδοση αποκλείστηκε από την Αντβέρπ. Η Πλζεν είναι ένας άλλος αντίπαλος υψηλού επιπέδου για την Ντρίτα.