Φωτιά πάνω απ’ την Δαδιά – Σπεύδουν Πυρισβεστικά οχήματα και πεζοπόρα τμήματα

Φωτιά ξέσπασε πριν λίγη ώρα στην περιοχή Τρεις Βρύσες πάνω από την Δαδιά, στα όρια του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λεικίμης με την Αισύμη.

Πρόκειται για μια περιοχή που βρίσκονται τα γνωστά δασικά σπιτάκια και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία που βρισκόταν έτσι και αλλιώς σε επιφυλακή λόγω του καύσωνα και τις επικινδυνότητας για πυρκαγιές, σήμανε συναγερμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, ήδη κατευθύνονται στο σημείο 3 οχήματα της Πυροσβεστικής από το Σουφλί και το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Φυλάκιο Λεικίμης και δύο τμήματα πεζοπόρου.

Να θυμίσουμε ότι σήμερα Παρασκευή αλλά και για αύριο Σάββατο 15 Ιουλίου, έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία σε όλα τα δάση των περιοχών Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου, επειδή ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, κατηγορίας  κινδύνου 3 για τις περιοχές των Δασαρχείων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου. 

Να εισημάνουμε επίσης, ότι η συγκεκριμένη περιοχή θεωρείται βασικό σημείο περάσματος των λαθρομεταναστών, οι οποίοι  από εκεί μετά ανεβαίνουν προς τις περιοοχές Καλλιθέας και Κέχρου και συνεχίζουν στα ορεινά της Ροδόπης, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Πηγή: www.evros-news.gr