Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου: Πέμπτη ως γυναίκα αλλά ασημένια ως νεάνιδα η Εβρίτισσα Μαρία – Νικολέτα Αντωνιάδη στα ψηλά εμποδια

Με την κορυφαία της φετινή επίδοση 14.28 η αθλήτρια των Μυρμιδόνων Διδυμοτείχου Μαρία – Νικολέτα Αντωνιάδη κατάφερε να κατακτήσει την 5η θέση στον τελικό των 100 μέτρων με εμπόδια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου Ανδρών – Γυναικών που διεξάγεται στον Βόλο.

Η Εβρίτισσα πρωταθλήτρια που είναι μόλις 18 ετών εκανε μια καλή κούρσα, δεδομένων των εμπειριών και της ηλικίας της, αλλά και του τραυματισμού που την ταλαιπώρησε τον τελευταίο ένα χρόνο.

Τα μετάλλια κατεκτησαν οι Ελισάβετ Πεσιρίδου της Ηλιούπολης με 13.05, Αναϊς Καραγιάννη της ΑΕΚ με 13.27 και Σοφία Ιωσηφίδου του ΟΚΑ Καβάλας με 13.70. Και οι τρεις ωστοσο είναι γεννημένες τον προηγούμενο αιώνα και συγκεκριμένα το 1992, 1999 και 1998 αντίστοιχα.

Αυτό σημαίνει ότι η Νικολέτα Μαρία Αντωνιάδη ως νέα γυναίκα κάτω των 23 ετών ανεβαίνει στο βάθρο του συγκεκριμένου ηλικιακού Πανελληνίου Πρωταθλήματος (που διεξάγεται παράλληλα) και κρεμά στο στήθος της το αργυρό μετάλλιο.

Χρυσή και τέταρτη στον τελικό των γυναικών η 20χρονη (κατά δύο χρόνια μεγαλύτερη της Αντωνιάδη) Σοφία Καμπερίδου από την Πυγμή Ευόσμου που σημείωσε ατομικό ρεκόρ με 13.81 και κατέλαβε έτσι την 4η θέση στον τελικό και την 1η ως νεάνιδα Κ23.