EURO 2023: Έλειπε ο Κεραμίτσης και έφαγε πέντε γκολ η Εθνική στην πρεμιέρα με τη Νορβηγία

Η Εθνική Νέων ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις της στο EURO 2023 της Μάλτας, καθώς ηττήθηκε με 5-4 από τη Νορβηγία.

Η γαλανόλευκη πλήρωσε τα τραγικά λάθη της άμυνας στο πρώτο ημίχρονο όπου δέχτηκε πέντε γκολ, με τον Θρακιώτη κεντρικό αμυντικό Δημήτρη Κεραμίτση να είναι τιμωρημένος λόγω καρτών.

Η Νορβηγία άνοιξε το σκορ με τον Ρόλντσοϊ μόλις στο 6ο λεπτό.

Τέσσερα λεπτά μετά, η Εθνική μας έχασε τεράστια ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα, αλλά το σουτ του Γκιτέρσο ήταν αδύναμο.

Στο 15′ οι τυπικά γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν ένα ακόμα λάθος στην άμυνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και έκαναν το 2-0. Ο Γεωργιάδης γύρισε την μπάλα στον Μοναστηρλή που έπιασε την μπάλα με τα χέρια και ο διαιτητής σφύριξε έμμεσο. Από την εκτέλεσή του ο Έντεγκαρντ-κέρδισε τις κόντρες-έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Και σα να μην έφτανε αυτό, τρία λεπτά μετά, ο πορτιέρε της Ελλάδας υπέπεσε σε τραγικό λάθος και ο Φλάτακερ με κεφαλιά έγραψε το 3-0.

Στο 24ο λεπτό η προσπάθεια του Σπυράκου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 36ο η Νορβηγία πέτυχε το 4-0, αυτή τη φορά με τον Σκόκβολντ. 

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η Νορβηγία ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 5-0, με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Έντεγκαρντ στην αναμέτρηση. 

Μετά το εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο όπου δέχτηκε πέντε γκολ, η Εθνική μας με την έναρξη της επανάληψης και την είσοδο του Στέφανου Τζίμα μείωσε σε 5-1. Ο Γκολφίνος με εντυπωσιακή ενέργεια βρήκε τον Τζίμα, ο οποίος με τρομερό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Νορβηγών. 

Στο 53′ ο Τζίμας λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο τέρμα στην αναμέτρηση, αλλά το σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή βρήκε στο δοκάρι.

Στο 80 λεπτό η Ελλάδα μείωσε σε 5-2 Σταυρόπουλο και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Τζίμας με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έκανε το 5-3, βάζοντας…φωτιά στον αγώνα. 

Στο 91′ ο απίθανος Τζίμας λίγο έλειψε να κάνει χατ-τρικ, όμως ο Ρι τον σταμάτησε εντυπωσιακά και από την εκτέλεση κόρνερ η κεφαλιά του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ πέρασε άουτ.  

Στην τελευταία φάση του αγώνα, η Ελλάδα σκόραρε με τον Καλογερόπουλο, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 5-4.