Παρίσι 2024: Έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Άννα Ντουντουνάκη και έγινε το πέμπτο μέλος της ελληνικής ομάδας

Η Αννα Ντουντουνάκη «έπιασε» το όριο της συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια που βρίσκεται συχνά στην Αλεξανδρούπολη μετέχοντας σε καμπ προετοιμασίας και αγωνες αλλά και στην πισίνα του ΔΠΘ κάνοντας μετρήσεις με την βοήθεια του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, στο μίτινγκ «Sette Colli» της Ρώμης τερμάτισε τρίτη στον τελικό των 100μ. πεταλούδα με 57.75 το απόγευμα του Σαββάτου και «έπιασε» το υψηλό όριο της διεθνούς ομοσπονδίας για το Παρίσι (57.92).

Πλέον χωρίς το άγχος αυτό, θα επικεντρωθεί στην προσπάθεια για διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Φουκουόκα, τον Ιούλιο: «Είμαι πολύ χαρούμενη με το αποτέλεσμα, δεν το περίμενα γιατί είχα πρόβλημα. Ήταν μια δύσκολη διετία, είμαι πολύ ικανοποιημένη», είπε μετά τον αγώνα της.

Νικήτρια της κούρσας ήταν η Λουίζ Χάνσον από τη Σουηδία με 57.25 και δεύτερη η Αντζελίνα Κέλερ από τη Γερμανία με 57.65. Στον τελικό μετείχε και η Γεωργία Δαμασιώτη, η οποία τερμάτισε όγδοη με 59.08.

Η Ντουντουνάκη έχει λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας και 2021 στο Τόκυο, όπου με πανελλήνιο ρεκόρ 57.25 έμεινε 9η στη συνολική κατάταξη και έχασε για χιλιοστά τη πρόκρισή της στον μεγάλο τελικό. Τότε είχε συγκλονίσει με τα δάκρυά της.

Έγινε η δεύτερη συμμετοχή που προκρίνεται από το χώρο της Κολύμβησης στο Παρίσι μετά τον Απόστολο Χρήστου που πήρε το εισιτήριο από το φετινό διεθνές μίτινγκ «Ακρόπολις» (στα 100μ. ύπτιο).

Για το Παρίσι 2024 έχουν ακόμα προκριθεί, η Άννα Κορακάκη και η Χριστίνα Μόσχη από τη σκοποβολή και η Αντιγώνη Ντρισμπιώτη από το στίβο. Συνολικά η Team Greece μετράει πέντε μέλη, τα τέσσερα γυναίκες.