Κρακοβία 2023: Με την Τσουκαλά του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής να παίρνει τρίτη την σκυτάλη, εμφάνιση-ρεκόρ της Εθνικής 4×100

Η δουλειά που γίνεται στις σκυτάλες αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο στο στάδιο της Σιλέσια, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Στίβου (Μπρουνο Τζάουλι) που διεξάγεται το πλαίιο των 3ων Ευρωπαϊκών Αγωνων Κρακοβια – Μαλοπολσκα 2023.

Η ομάδα των Γυναικών με την Άρτεμις Αναστασίου για πρώτη φορά στη θέση εκκίνησης και τις Ελισάβετ Πεσιρίδου, την Δήμητρα Τσουκαλά του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής και την Πολυνίκη Εμμανουηλίδου να ακολουθούν έκανε εξαιρετική εμφάνιση. Τα κορίτσια τερμάτισαν στην έβδομη θέση με 43.81 που είναι μια από τις καλύτερες επιδόσεις των τελευταίων ετών για ελληνική σκυτάλη.

Η Αναστασίου έκανε καλό πρώτο κατοστάρι, η Πεσιρίδου με την εμπειρία της κατάφερε να σώσει την αλλαγή με την Τσουκαλά, αφού παρότι δεν την έφτασε έκανε βουτιά και κατάφερε να της δώσει την σκυτάλη, ενώ εντυπωσιακή ήταν στο τελευταίο κομμάτι η Εμμανουηλίδου, που τερμάτισε τελικά στην τέταρτη θέση της Α΄ σειράς έχοντας πάρει με καλή αλλαγή τη σκυτάλη από την Τσουκαλα.

Νικήτρια ομάδα ήταν η Ολλανδία με 42.61 και ακολούθησαν Πολωνία και Ισπανία με 42.97 και 43.13, αντίστοιχα.

Τα τέσσερα κορίτσια εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ικανοποιημένα από την παρουσία τους στον αγώνα, με την Πεσιρίδου μάλιστα να λαμβάνει και τις πρώτες βοήθειες για τα χτυπήματα από την πτώση. “Είμαστε πολύ ικανοποιημένες από την κούρσα, τρέξαμε εκεί που περιμέναμε. Οι αλλαγές ήταν νομίζω σε καλό επίπεδο, αν και αυτό θα μας το πουν και οι προπονητές μας”, είπε η Τσουκαλά. Από την πλευρά της η Αναστασίου δήλωσε: “Στο ζέσταμα ήταν μια ομάδα ενωμένη και για αυτή βγήκε κάτι καλό”.