Συνεχάρη τον Πανθρακικό και… είδε Ερντογάν για τα προβλήματα των «Τούρκων της Θράκης» ο κεντρικός χορηγός της ομάδας της Κομοτηνής

Την ευκαιρία να συναντήσει από κοντά τον (επανεκλεγέντα) τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ο κομοτηναίος επιχειρηματίας και κεντρικός χορηγός του Πανθρακικού Σαδίκ Λεβέντ, γιος του πρώην βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Σαδίκ.

Οπως μεταδίδουν μειονοτικά μέσα ενημέρωσης, στην συνάντηση αυτή που χρονολογείται την περίοδο των ελληνικών εκλογών της 21ης Μαΐου στις οποίες όπως καταγγέλει η ΝΔ και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάφτηκε ροζ μόνος σε όλη την Ελλάδα ο Νομός Ροδόπης εξαιτίας παρέμβασης του Τουρκικού Προξενείο Κομοτηνής υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετειχαν και άλλα μέλη της οικογένειας Σαδίκ.

Σύμφωνα με την ακριβή μετάφραση όσων αναφέρουν τα μειονοτικά ΜΜΕ, «η Ισίκ Σαδίκ Αχμέτ, σύζυγος του τελευταίου ηγέτων των Τουρκων της Δυτικής Θράκης δόκτορα Σαδίκ Αχμέτ, ο γιος του Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ, η συζυγός του Σερικέ Σαδίκ Αχμέτ και η κόρη του Φουντα Σαδίκ Αχμέτ συναντήθηαν με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και μαζί του είχαν μια συνάντηση. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, τα μέλη της οικογένειας του Σαδίκ Αχμέτ ευχαρίστησαν τον πρόεδρο Ερντογάν για την υποδοχή που τους επιφύλαξε και αντάλλαξαν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης. Στο τέλος της συνάντησης, τα μελη της οικογένειας του Σαδίκ Αχμέτ ευχαρίστησαν τον πρόεδρο Ερντογάν δίνοντάς του ως δώρο ένα βιβλίο του Σαδίκ Αχμέτ που εκδόθηκε από την Υπηρεσία της Τουρκικής Δημοκρατίας για τους Τούρκους του Εξωτερικού και τις ομογενείς κοινότητες».

Λίγες ημέρες πριν από αυτήν την συνάντηση ο Σαδίκ Λεβέντ είχε σπευσει μέσω του προφίλ της εταιρείας του να συγχαρεί ως υπερήφανος χορηγός της χρονιάς που ολοκηρώθηκε τον Πανθρακικό για την κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης. «Η εταιρία ΥΑΚΑ, ως κεντρικός χορηγός, συγχαίρει την ομάδα ποδοσφαίρου ΑΠΣ Πανθρακικό για την κατάκτηση του κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης και εύχεται την ομάδα να συνεχίσει τις επιτυχίες της σε μεγαλύτερο βαθμό», ανέφερε η σχετική ανάρτηση. Οταν ανακοινώθηκε στην αρχή της σεζόν η συμφωνια του Πανθρακικού με τον Σαδίκ Λεβέντ ώστε να αναλάβει κεντρικός χορηγός της ομάδας, είχαν προκληθεί αρκετές αντιδράσεις με αρκετούς να εκτοξεύουν κατηγορίες για «τουρκικο χρήμα» στην ομάδα, τις οποίες απάντησε και η πλευρά Σαδίκ και ο Πανθρακικός. Μερικούς μήνες μετά και ενώ αρκετοί προσπαθούν να «ξεχάσουν» αυτήν την συμφωνία που έδωσε την φετινή οικονομική ανάσα στην ομάδα, έρχεται η ώρα ο «υπερήφανος χορηγός» να διαφημίσει στο ευρύ κοινό αυτήν την χορηγία του. Ενας χορηγός με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και ισχυρές διασυνδέσεις σε τέτοιον βαθμό ώστε να γίνεται δεκτός από τον Ερντογάν σε προεκλογική για τον ίδιο περίοδο, αφού η συνάντηση τοποθετείται μεταξυ πρώτου και δεύτερου γύρου των τουρκικών προεδρικών εκλογών, κοντά στην ημερομηνία διεξαγωγής των ελληνικών…

During the meeting, Sadık Ahmet family members thanked President Recep Tayyip Erdoğan for his reception and exchanged views on the latest developments in the Turkish Minority of Western Thrace.