Φοβερός ο Νίκος Παπαγγελής του Ηρόδικου Κομοτηνής – Ανέβηκε βάθρο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αλαμπάμα

Ο Νίκος Παπαγγελής συνεχίζει να εντυπωσιάζει στα σιρκουί του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδηλασίας Δρόμου των ΑμεΑ, καθώς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξήχθη την Κυριακή στο Χαντσβιλ της Αλαμπάμα των ΗΠΑ.

Ο έκτος παραολυμπιονίκης του Τόκυο μετά την 6η θέση στον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Οστεντ του Βελγίου στις αρχές του μήνα, κατάφερε αυτή τη φορά να ανέβει στο βάθρο στο αγωνισμα αντοχής της κλάσης C2, οπως ακριβώς είχε κάνει και τον Απρίλιο στο Μανιάνγκο της Ιταλίας. Τότε είχε βρεθεί μόλις τρία δευτερόλεπτα μακριά από την 1η θέση.

Στην Αλαμπάμα συμμετείχαν όλα τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος, καθώς ήταν παρόντες οι κορυφαίοι ποδηλάτες παγκοσμίως στην κατηγορία C2 των ΑμεΑ (δηλαδη με ακρωτηριασμένο το ένα πόδι). Ο αγωνας στο Χαντσβιλ είχε μήκως 72,6 χιλιομετρα και ο πρωταθλητής του Ηρόδικου Κομοτηνής τερμάτισε σε 1 ώρα, 47 λεπτά και 51 δευτερολεπτα. Το χρυσό κατέκτησε ο Γαλλος Αλεξαντρ Λοτέ με 1:44:22 και το αργυρό ο Βέλγος Εγουτ Βρομάτ με 1:47:40.