Παρουσίασε την πρώτη του συγγραφική απόπειρα ο στιχουργός του ύμνου του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου

Στον γενέθλιο τόπο του επέστρεψε την Κυριακή ο Άρης Κτενάς, γέννημα-θρέμμα Κομοτηναίος – μιας και γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κομοτηνή πριν την αναχώρησή του για την Αθήνα όπου ζει και εργάζεται, στον χώρο των ναυτιλιακών, εδώ και 18 χρόνια.

Ο Κτενάς επέστρεψε με την ιδιότητα του συγγραφέα, καθώς στον δεύτερο όροφο της Λέσχης Κομοτηναίων παρουσίασε το πρώτο συγγραφικό του δημιούργημα, το ιστορικό μυθιστόρημα με τίτλο «Άπελπις» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις «Ιωλκός».

Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα, προϊόν πολύχρονης έρευνας του συγγραφέα, που επιδιώκει να ρίξει φως στον ιστορικά ημιφωτισμένο και παραγκωνισμένο κόσμο του 14ου αιώνα, στην περίοδο ανάμεσα στις δύο Αλώσεις, περίοδο μάλιστα κατά την οποία η Θράκη αλλάζει.

Ο Άρης Κτενάς γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1987 και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σχέσεις, με μεταπτυχιακό στις Ναυτιλιακές Πολιτικές. Έχει εργαστεί στις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης πλοίων στο κομμάτι της συγγραφής του Συστήματος Ποιότητας-Ασφάλειας-Περιβάλλοντος και έχει υπάρξει ομιλητής σε διεθνή συνέδρια, αρθρογράφος στον περιοδικό Τύπο και δημιουργός και αρχισυντάκτης στο PoliticalDoubts για επτά χρόνια.

Η αγάπη του για τις πιο αφανείς περιόδους της Iστορίας αλλά και για την πατρίδα του τη Θράκη, τον οδήγησαν να γράψει το πρώτο του βιβλίο. Παράλληλα όμως δεν απουσιάζει ποτέ και η αγάπη του για τον Ίασμο και την τοπική ομάδα, τον Μέγα Αλέξανδρο, στον ύμνο του οποίου έχει γράψει τους στίχους.

Το γεγονός επισήμανε ο Κωνσταντίμονος Τσαρδακλής που ανέβασε την φωτογραφία στο προσωπικό του προφιλ με την επισήμανση ότι βρίσκεται «με τον Ιασμιώτη στιχουργό του ύμνου μας του Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου».